BlackRock: a Bitcoin globális piaccá fejlődhet és háttérbe szoríthatja az amerikai dollárt

spot_img

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a világ legnagyobb vagyonkezelőjéne egyik magas rangú vezetője szerint a Bitcoinnak minden esélye meglehet arra, hogy átvegye az arany szerepét.

Alig néhány nappal később, a 7000+ milliárd dollár felett örködő BlackRock igazgatója, Larry Fink is elmondta véleményét a témáról. Az angol nemzeti bank volt vezetőjével beszélgetve elárulta, hogy ő úgy látja, hogy a kriptovaluta egyre több ember figyelmét vonja magára.

“A hagyományos piacokhoz képest ez még csak egy nagyon aprócska terület és ezért nap mint nap nagy kilengések tapasztalhatóak rajta. Hogy idővel képes lehet-e egy globális piaccá fejlődni? Igen, erre megvan az esély.”

Később hozzátette, hogy a digitális pénz létezése az amerikai dollárra is hatással lehet, mert a BTC egyre vonzóbbá válhat azok számára, akik jelenleg még dollárban denominált befektetésekkel és megtakarításokkal rendelkeznek.

Az igazgató 3 éve még a pénzmosás melegágyának nevezte a BTC-t

Nemrégiben a Wall Street nagy öregjeinek számító Paul Tudor Jones és Stan Druckenmiller, tettek hasonló nyilatkozatokat és vállalták fel nyíltan, hogy Bitcoinba fektették vagyonuk egy részét.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img