Farmtól az asztalig: blokklánc alapú élelmiszerbiztonsági rendszert vezet be az Auchan

spot_img

Korábban már többször is beszámoltunk a TE-FOOD által elért eredményekről. Az élelmiszerek eredetének blokklánc alapú nyomonkövetésével foglalkozó cég nem csak az ENSZ-szel, de számos kereskedelmi partnerrel kötött már együttműködési megállapodást.

A magyarok által fejlesztett projekt egyik legnagyobb partnere az Auchan szupermarketlánc, aminek francia, portugál és román szárnyai is alkalmazzák a TFD által kidolgozott minőségbiztosítási rendszert. Mindezek után csak idő kérdése volt, hogy mikor kezdődhet meg a közös munka a cégcsoport magyarországi szárnyával.

A hazai kriptós cég ma jelentette be, hogy a jövőben az Auchan több saját márkás termékének életútját is az általuk kidolgozott “farmtól az asztalig” rendszeren keresztül lehet majd nyomon követni. A magyar felhasználók az áruház telefonos alkalmazásában részletes információkat kaphatnak majd több prémium tejtermék összetételéről és származásáról.

A TE-FOOD a közelmúltban más hazai szolgáltatókkal, többek közt a Pölöskei Szörppel is megkezde az együttműködést.

A TE-FOOD a Kucoin néhány hónappal ezelőtti feltörését követően egy tokencserét hajtott végre, hogy az akkor ellopott kriptovalutákat kivonhassa a forgalomból. Az airdrop során a hacker walletjének kivételével minden korábbi TFD tulajdonos a saját tokenjeinek megfelelő darabszámú TONE (Trust One) tokenre tehetett szert. A TE-FOOD által kibocsátott kriptovaluta azóta is TONE néven érhető el az azt támogató tőzsdéken. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img