Folytatódik a Bitcoin emelkedés, de a $20 000 lenne az igazi

spot_img

Az első számú kriptopénz az utóbbi néhány napban rendkívül volatilis volt. 17 000 dollár alatti árfolyamszintről indulva, néhány tőzsdén kétszer is történelmi csúcsokat írt le. Sajnos mindkét felemelkedést elutasította a piac, a második csúcsról 2000 dollárt esett a Bitcoin kedden.

Azóta a legtöbb veszteséget sikerült visszaszereznie az árfolyamnak. Az elmúlt 24 órában visszaszereztük a 19 000 dollárt is, most pedig 19 300 körül kereskedik.

Bár az előzőhöz képest egy nagyon pici különbséggel, de történelmi csúcsra is ért a Bitcoin, így a hangulat nagyon pozitív volt a kriptopénzes piacokon és a közösségi csatornákon.

A Santiment analízise szerint (fenti grafikon) a social volumennek is legalább négy kiugró csúcsa volt az elmúlt héten. Bár az utolsó két csúcs és az árfolyam közti divergenciát aggasztónak írták le és konszolidációra tippelnek belőle, látható, hogy social media említések mennyire együtt járnak az árfolyamok emelkedésével.

A mainstream sajtó egyelőre nem kapta fel a témát, legalábbis koránt sem annyira, mint 2017 év végén. A magyar lapok közül a Telexen megjelent Szabó Dávid-  mint külső szakértő, írása „Digitális aranybányák: miért jobb menekülőeszköz a bitcoin az aranynál?” címmel. A 444-re egy nagyívű csalásokra figyelmeztő cikk került ki tegnap „Olvasd el! Ez őrület!!!” Így működik a kriptovalutázó csalók gépezete” címmel. Az index és a 24.hu a történelmi csúcsról egyáltalán nem írt.

A helyzet valószínűleg így is marad, egészen addig, amíg meg nem lépjük a 20 000 dolláros, szimbolikus szintet. Nem véletlenül, hiszen mindenki „20 000 dolláros csúcsként” emlegeti a három évvel ezelőtti árfolyamcsúcsot. Ennek átlépése még több legitimitást kölcsönözhet a Bitcoinnak és a többi kriptopénznek.

Technikai elemzésért Balage tegnapi videójárt érdemes megnézni.

Több idősíkot átfogó Bitcoin elemzés

Altcoinok tekintetében túl sok változás nem történt a piacon. Az elmúlt 24 órában 2 és 4 százalék közötti értékkel növekedtek a nagyobb coinok. A Discord szerverünkön Keny segítségével az XRP nagy emelkedési hullámából vettük ki a részünket, most pedig az LTC és a VET grafikonok figyelése van terítéken.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img