Kikerült a netre a Ledger vásárlóinak összes adata

spot_img

Úgy tűnik, hogy a Ledger hardvertárca gyártó egy újabb adatszivárogatatásnak esett áldozatul.

Ezúttal 270 000 felhasználóhoz kapcsolódó adat, valamint egy millió e-mail cím került ki nyilvánosan egy fórumra. Az adatok nem privát kulcsokat vagy visszaállító kódokat tartalmaznak, hanem a Ledger webshopjáról ellopott adatokat. Ez neveket, címeket és telefonszámokat is jelent.

A hír körbejárta a Twittert is, ahol a Ledger reagált. Szerintük az adatok még az idén júniusi szivárgásból származnak és nem egy újabb támadásban zsákmányolták tőlük.

Bárhogy is van, az biztos, hogy a Ledger felhasználók a következő időszakban megnövekedett számú kéretlen levelekkel és adathalász e-mailekkel fognak találkozni. Ha te is rendeltél valaha Ledgert, légy óvatos: az adathalász mailek és sms-ek általában arra szeretnének rávenni, hogy egy hamis Ledger honlapon add át a privát kulcsaidat vagy a kódjaidat. Többen az adatszivárgást fogják ürügyként használni erre, de ne dőlj be nekik.

Ha szeretnéd megnézni, hogy a te e-mail címed benne volt-e a kiszivárgott adatbázisban, a haveibeenpwned.com -ra már ma felkerült a Ledger adatbázis, ezért ott érdemes rákeresni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img