Megjött a PayPal volumene, csúcson az átlagemberek érdeklődése

spot_img

A kriptopénz piac a szokásosnál is magasabb volatilitást produkált, amikor a napokban a történelmi csúcsról, 42 ezer dollárról 12 ezer dollárt korrigált, majd visszakapaszkodott a 36 ezer dolláros szintre.

Ezzel egyidőben a PayPal-on is rekordot döntött a kereskedési volumen.

Tegnap 240 millió dollárt kereskedtek össze a PayPal felhasználók. Ez szinte a duplája az előző csúcsnak, amit január hatodikán állított be a platform.

Ez persze még mindig elmarad az ipar legnagyobb tőzsdeitől: a Binance-en például tegnap 23 milliárd dollárt forgattak meg.

A PAXOS tulajdonában álló itBit tőzsde szolgálja ki a PayPal-t, egyben ők a legnagyobb ügyfelük is. Ebből a volumenből világosan látszik a PayPal felhasználók befektetési kedve.

Amióta a PayPal tavaly bejelentette, hogy vásárolni lehet náluk bitcoint és más kriptopénzeket, az egész piac tűkön ülve figyelte, hogy mikor érkeznek az átlagemberek a piacra. Mivel a PayPal ügyfelei pont ezek az emberek, valószínűleg kijelenthetjük, hogy megjöttek a tömegek is a piacra.

Az előző történelmi csúcs közeledtével, decemberben már az iparban érezni lehetett, hogy sokkal több embert kezdett érdekelni a bitcoin. Most, hogy a BTC 40 000 dollár körül járt, a beáramló tömegek is csúcsot döntöttek. Ennek talán legjobb indikátora a Google keresések erősödése a “Bitcoin” kulcsszóra. Ennek felívelésére egészen idáig kellett várni.

Ami érdekes, hogy az Ethereum Google keresések száma erősebb trendben van, mint a bitcoiné, az megdöntötte a 2018-as csúcsát.

“Bitcoin” Google keresések az elmúlt öt évben

“Ethereum” Google keresések az elmúlt öt évben

A kisbefektetők általában akkor érkeznek a piacra, amikor komoly felfelé ívelés történik és a sajtót is elárasztják a kriptopénzek szárnyalásáról szóló hírek. 2017-ben, vagyis a legutóbbi történelmi csúcs során ők eléggé megégették magát  – hacsak nem vártak egészen idáig, hogy pénzre váltsák befektetéseiket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img