600 millió dolláros bitcoin vásárlás Biden beiktatása előtt

spot_img

Az intézményes befektetőket kiszolgáló Grayscale befektetési alap tegnap 16 244 BTC-t adott hozzá a felügyelete alatt álló bitcoin állományhoz. A közel 600 millió dollár értékű vásárlás új rekordot jelent a cég életében, bár a lenti grafikonra tekintve jól látható, hogy az elmúlt hónapokban sem lustálkodtak a Grayscale üzletkötői.

A Grayscale által bortokolt mennyiség alakulása (jelenleg 632 000 BTC), bitcoin árfolyam alakulása.

Míg 2020. negyedik negyedévében az alap hetente átlagosan 250 millió dollárt költött bitcoin vásárlásra, most egyetlen nap alatt sikerült ezt kétszeresen is túlszárnyalniuk. A Grayscale jelenleg 24 milliárd dollárnyi BTC felett őrködik, ami a teljes mennyiség nagyjából 3%-át jelenti.

A bitcoin iránti általános érdeklődés mellett könnyen lehet, hogy a vásárlási láz a holnap beiktatásra kerülő új amerikai elnöknek is szól. Joe Biden egy nagyszabású szociális és gazdasági mentőcsomaggal tervezi megkezdeni 4 éves ciklusát, de elemzők szerint ígéreteinek teljesítéséhez az állami pénznyomdák segítségére is szükség lehet, ami az olyan tradícionálisan értékállónak tartott befektetési eszközök, mint az árucikkek és az arany, valamint a bitcoin árfolyamának emelkedését eredményezheti

A beiktatási ceremóniára holnap, washingtoni idő szerint 12:00 (magyar szerint 18:00) óra környékén fog sor kerülni. A bitcoin grafikonjára pillantva azt láthatjuk, hogy a felfelé araszoló mozgás folytatásával éppen a kérdéses időpontban keresztezhetnénk a korábbi, 42 000 dolláros csúcstól húzott trendvonalat.

Minket biztosan örülnénk neki, ha ezt követően egy erőteljes kitöréssel és 46 000 dolláros árfolyammal köszönthetnénk hiivatalában az Egyesült Államok 46. elnökét.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img