Biden befagyasztotta a szigorú kriptotárcákat érintő szabályozásokat (is)

spot_img

Az Egyesült Államok tegnap beiktatott elnöke, Joe Biden, minden szövetségi ügynökségtől azt kérte, hogy 60 napra fagyasszák be az asztalon lévő szabályozási folyamatokat.

Ez többek között a FinCEN, a pénzügyi bűnözéssel foglalkozó ügynökség munkáját is érinti. Ez előtt a szervezet előtt áll a különösen szigorúnak bélyegzett és kriptoipari szereplők egyöntetű felháborodásával kísért, új kriptopénzes szabályozás is.

Az új szabályozás a Kincstár leköszönő igazgatójának, a legkevésbé sem kripto-barát, Steve Munchin-nak nevéhez fűződik. A legnagyobb port kavart rendelkezése az, hogy a kriptotőzsdéknek be kéne kérniük a beutaláshoz vagy kiutaláshoz használt tárcacímek tulajdonosának személyes adatait. A szakmai szervezetek azt is kritizálták, hogy a törvénytervezet véleményezésére szánt időszakot túlságosan rövidre szabták.

A napokban lejárt a véleményezési határidő, de Biden fagyasztásának hála két hónapra kitolódott a folyamat befejezése. Hogy pontosan hogyan alakul ennek a szabályozásnak a sorsa azt nem tudjuk, de az biztos, hogy a két hónap alatt a FinCEN újra átrágja a dolgot és dönt a továbbiakról. A Kincstár újonnan kinevezett igazgatójától, Janet Yellen-től is sok dolog múlhat, bár legutóbbi nyilatkozatából kiindulva azért nincs túl sok okunk bizakodni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img