Amikor 130 BTC-t húz ki a zsebedből a FUD

spot_img

Egyes értékesítési iskolák is azt tanítják, hogy alapozz az ügyfél érzelmeire, hiszen annál erősebb dolog nincs a világmindenségben. Valóban, óriási jelentősége van többek között a félelemnek, a baj csak az, hogy néha nem minket szogál, hanem ellenünk dolgozik. Egy kanadai cég 130,187 bitcoin adott el a FUD-tól vezérelve.

Bár a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mintegy kétszázezer dollár profittal szálltak ki, az eladás pontos motivációja azonban visszás. Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég felröppent a hír, miszerint double spending, vagyis kétszeres költés történt a Bitcoin hálózatán, a dolog azonban kacsának, pontosabban csúnya félreértésnek bizonyult.

Megkongatták a double spend vészharangot, pedig igazából semmi szokatlan nem történt

A bő 4,2 millió dollár értékű kriptopénzt a NextTech adta el, a cég alaptevékenysége kiterjesztett- és virtuális valóság fejlesztés. Evan Cappelberg, a cég első embere szerint “alapvető, kritikus hiba” lépett fel a Bitcoin rendszerében, azért döntöttek úgy, hogy megválnak kriptopénz készleteiktől.

Mint kifejtette, ez alapjaiban rázza meg a Bitcoinnal szembeni bizalmat, hiszen a rendszernek pont az a lényege, hogy ne lehessen többször elkölteni ugyanazt a bitcoin mennyiséget, ráadásul így megkérdőjeleződik a véges készlet, mint sarkalatos pont is.

Ahogy azonban az moonbaby fenti cikkéből kiderül, erről szó sincs, teljesen normális, természetes az, ami történt, kétszeres költésről még csak szó sincs. A mainstream média, és a bitcoinnal hagyományzosan kritikus közösség hamar lecsapott a lehetőségre, örömmel osztották meg a falsnak bizonyult hírt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img