Bitcoin NFC kártyán, ajándékötlet a BlockChange-től

spot_img

Budapest egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontjában, a Mammutban jártunk, meg is látogattuk a BlockChange kriptopénz automatáját. Nem volt nehéz megtalálnunk, hiszen a Mammut I. Lövőház utcai bejáratával pont szemben kapott helyet a gép, ami nemrég különleges funkcióval, NFC kártya alapú ajándéklehetőséggel bővült.

A modell roppant egyszerű, ugyanúgy végig kell mennünk az alig néhány lépésből álló bitcoin, litecoin, esetleg éter vásárlási folyamaton, mintha mobiltárcánkba, esetleg papírtárcába szánjuk a megvett kriptopénzeket, azonban az utolsó lépésben választhatjuk az NFC kártya opciót is.

Persze magát a kártyát biztosítja számunkra a BlockChange, ebben az esetben egész egyszerűen ki kell választanunk az NFC kártya opciót, már ki is adja számunkra a gép az esztétikus plasztikkártyát.

Miután ezzel megvagyunk, nincs más tennivalónk, mintsem hozzáérinteni a kártyát az NFC olvasóhoz, a gép egyből felismeri, már csak készpénzt kell helyeznünk a gépbe ahhoz, hogy a kártyára kerüljön a kívánt kriptopénz mennyiség. Az eljárás tehát roppant egyszerű, a következő lépéseken kell keresztülmennünk:

  • Kívánt kriptopénz (BTC / LTC / ETH) kiválasztása
  • Megerősító SMS kód fogadásához telefonszám megadása
  • Amennyiben nincs még NFC kártyánk, kártya kérése (ezt pillanatok alatt a gépből megkapjuk)
  • Vásárolni kívánt összeg forint ellenértékének behelyezése
  • Kártya érintés

A folyamat gyors és egyszerű, kényelmes is, ráadásul semmivel sem bonyolultabb, mintha valamilyen tárcába kérnénk a kriptopénz összeget. Miután zsebünkben a kriptopénzzel feltöltött kártya, már csak egyetlen egy tennivalónk van, ki kell választanunk egy szál virágot, vagy valamilyen más kísérőajándékot.

A kártya esztétikus és könnyen használható.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor már át is adhatjuk az ajándékkártyát, a szerencsés gazdája pedig bármikor forintra válthatja az elhelyezett kriptopénzeket, ehhez természetesen nem a kriptopénz vásárlása, hanem a kriptopénz eladás lehetőséget kell választanunk az ATM kezdő képernyőjén, a folyamat végén peig a géphez érintenünk az ajándékba kapott kártyát.

Fontos hozzátennünk, hogy tesztünk idején a tízezer forintos bankjegyet a gép nem fogadta el, ennek egyszerű oka van, ugyanis az árfolyamnövekedés következtében ez a bankó bekerült a nem elfogadottak közé, ahol például az ezer, kétezer, és ötezer forintos mindig jelen van. De aggodalomra semmi ok, egy húszezressel ilyen esetekben megoldhatjuk a vásárlást.

Illetve kapunk az NFC kártya mellé egy papírtárcát is, ennek biztonsági okai vannak, egyfajta backupként, tartalékként szolgálhat számunkra.

Mi jó szívvel ajánljuk ezt az ajándéklehetőséget, hiszen kipróbáltuk és remekül működik! A BlockChAnge ATM térképe itt látható.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img