Újabb 150 millió dolláros bitcoin vásárlást jelentettek be

spot_img

A bitcoin árfolyama január 21-én közel 15%-ot vesztett az értékéből. Ezt a pillanatot választotta ki a piacra való belépésre a Nasdaqon is jegyzett Marathon Patent Group, ami 150 millió dollár értékű bitcoint vásárolt magának.

A 4813 BTC-t a szabad piacról vásárolták meg, noha az adatközpontokat üzemeltető cég egyik fő tevékenysége sem más, mint a kriptopénz bányászat. A Marathon nemrégiben 100 000 ASIC bányagépet rendelt a Bitmaintől, amivel a már meglévő, 33 000-es gépparkjukat szeretnék tovább bővíteni. A fejlesztés a reményeik szerint a jelenleg napi 14-20-ról, 55-60 BTC-re növelheti a kitermelésük mértékét. A cég emellett rendkívül kedvező megállapodást kötött egy észak-amerikai energiaszolgáltatóval is, amivel önköltségi árukat hamarosan 7700 dollárról, 4400 dollár/coinra csökkenthetik.

A Marathon vállalati kincstára 2020. végén 425 millió dollár készpénz megtakarítással rendelkezett, aminek 35%-át váltották át BTC-re. A cég igazgatója szerint ennek birtoklása hosszabb távon több előnnyel jár, mintha kizárólag csak az amerikai dollárhoz ragaszkodnának.

A vásárlást a nagy tételben lebonyolított, intézményes bitcoin befektetésekre specializálódott NYDIG-en keresztül hajtották végre, aminek a kapcsolatfelvételtől számítva mindössze néhány órára volt szüksége a teljes tranzakció lebonyolításához. A NYDIG alapításáról az alábbi cikkünkből tudhattok meg többet, aki pedig érdeklődik a bányászat iránt, csatlakozhat a Discord csatornánk #bányászat szobájában folyó beszélgetéshez.

Stone Ridge: 115 millió dolláros Bitcoin befektetéssel rendelkezik egy alapkezelő

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img