Dupla költés a Bitcoinnál nem, dupla levonás a K&H-nál igen

spot_img

Nincs is szebb annál, mint amikor az embernek nem akar kifogyni a pénz a tárcájából, ehhez vagy nagyon gazdagnak, vagy varázslónak kell lenni. A Bitcoin kapcsán nemrég felmerült, hogy a rendszer kudarcot vallott és kétszeres költés történt, erről kiderült, hogy kacsa, pontosabban félreértés. Most viszont a K&H bank került a figyelem középpontjába, de nem többszörös költés, hanem többszörös levonás miatt.

Ahogy arról a mainstream hazai média is beszámolt, technikai probléma merült fel a népszerű pénzintézet rendszerében, ennek következtében több ügyfélüktől is tévesen kétszer vonták le ugyanazt az összeget. Történt ugyanis, hogy sokan azt tapasztalták, hogy az utalások kétszer mentek el, holott -természetesen- csak egyre volt szándékuk.

Ennek megfelelően a bankról elmondhatjuk, hogy lehetséges a kétszeres költés, csak sajnos nem ugyanazt az összeget szórhatjuk el újra, hanem a tartalékaink tovább zsugorodnak, úgy, ahogy az logikus. Hiába, az innováció már csak ilyen, nem mindig jótékony a hatása.

De komolyra fordítva a szót, az IT rendszerek meghibásodása bármikor, bármely területen megtörténhet, nem jelentenek ezalól kivételt a kriptopénzek sem. Mégis humoros, hogy alig pár nappal azt követően röppent fel a hazai pénzvilágban ez a hír, hogy a Bitcoin kapcsán tévesen felmerült a kétszeres költés.

Kerestük a bank Facebook oldalán a vonatkozó bejelentést, mármint a hibáról, és annak kijavításáról szóló információkat, sajnos azonban nem találtunk semmit. Ugyanezt tapasztaltuk a weboldalukon is, ott sincs nyoma a hibának, sem a korrigálásáról szóló bejelentésnek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img