Bálnák játékszerei voltunk? Érdekes adatokat mutatnak a bitcoin tőzsdék hajnali forgalmi adatai

spot_img

Miután tegnap megközelítette az 50 000 dolláros szintet, a bitcoin árfolyama ma hajnalban 46 000 dollárig zuhant. Lássuk, hogy kik állhattak a hirtelen jött zuhanás hátterében.

Elismerem, egy kicsit nehéz lesz kivenni a részleteket, de a grafikon jobb alsó sarkában pontosan 3:00-kor látható, hogy az 1 és 10 millió dollár közötti vásárlásokat barna színnel jelölő vonal hirtelen felfelé tör.

Grafikon: materialindicators.com

Amire szintén érdemes odafigyelni, az az ugyancsak alsó részen látható narancssárga vonal, amivel a kisebb, hétköznapi emberek által végrehajtott ügyletek követhetők nyomon ($100 – $1000). Ezek száma a vasárnapi nap folyamán, balról jobbra haladva folyamatosan emelkedett.

Ha a grafikon felső részére tekintünk, akkor a világosabb sárga és fehér vonalakra kell odafigyelnünk, amik a legnagyobb, több millió dolláros limites megbízásokat jelölik.

Ha a kép két felét összerakjuk, akkor arra juthatunk, hogy a kis halak, vagyis a hétköznapi traderek vasárnap megpróbálták 50 000 dollár fölé vinni az árfolyamot, de ezt a bálnák az eladási falaikkak megakadályozták, viszont 46 000 dolláron (fehér vonal) folyamatosan fenntartottak egy vásárlási megbízásokkal kirakott falat is.

Miután meghiúsult az 50 000-es szint áttörése, sokan eladásokba kezdtek, ám a pánikba esők coinjait végül a 46 000-es szinten lesben álló bálnák vásárolták fel.

A nagy kérdés, hogy ha ismét megközelítjük az 50 000-es szintet, megint ott lesznek-e majd a korábbi növekedést megakadályozó eladási falak. Ha nem, akkor lehet, hogy egy koordinált felvásárlás tanúi lehettünk és hamarosan ismét egy újabb emelkedés veheti a kezdetét. Hogy tényleg így lesz-e, az napokon belül kiderülhet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img