A Binance tokenje lett a 3. legnagyobb kriptopénz

spot_img

A Binance Coin árfolyama 250 dollár fölé emelkedett és ezzel összértékét tekintve a bitcoin és az ethereum után, a 3. legnagyobb kriptopénzzé vált.

A BNB elmúlt hónap 30 napban bemutatott 500%-os menetelése mögött két fő tényező állhat. Az első a Coinbase közelgő részvénykibocsátása, aminek előkészítése során 70 milliárd dollárra becsülték fel a legnagyobb amerikai váltó értékét.

A Binance a Coinbase-nél sokkal nagyobb forgalommal, több felhasználóval és bevétellel rendelkezik, így a piac szereplői most a Coinbase-hez képest kezdhették meg újraárazni a Binance értékét megtestesítő BNB tokeneket. A Binance egyetlen nagyobb hátrányát a szürke zónában való működés jelenti, ezért az még kérdéses lehet, hogy ez milyen súllyal eshet majd latba a tőzsde új értékének kialakításában.

A jelenlegi 250 dolláros árfolyam mellett, a BNB piaci kapitalizációja 40 milliárd dollár, tehát még mindig elmarad a Coinbase 70 milliárdjához képest.

Egy másik fontos tényező a Binance Smart Chain népszerűségének növekedése lehet, aminek térnyeréséről a napokban közöltünk összefoglalót.

A BNB hirtelen jött emelkedése azonban nem kívánt figyelmet is fordíthat a tőzsdére. A napi több tíz milliárd dolláros forgalmat és napi 2 bitcoinig, vagyis több mint 100 000 dollárig azonosítás mentes kiutalást biztosító Binance-re egy ideje már az amerikai hatóságok is odafigyelnek.

Binance Tai Chi: FUD vagy kifinomult stratégia?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img