Felére csökken a hashrate az Nvidia új kártyáin: “Mi gémerek vagyunk”

spot_img

Jövő héten jön ki az Nvidia következő videókártya szériája, a GeForce RTX 3060. A grafikai chipekkel foglalkozó óriás tegnap bejelentette, hogy erősen korlátozni fogja a bányászási lehetőségeket az új szérián. Az Nvidia kifejezetten az Ethereum blokkláncára és a rajta futó több ezer tokenre utalt a bejelentéskor.  A cég ezzel azt szeretné elérni, hogy a videókártya valóban olyanokhoz jusson el, akik játékra használnák azokat.

“Mi gémerek vagyunk ízig-vérig” – írta egy sajtóközleményben az Nvidia.

“A GeForce RTX 3060 jövő heti megjelenésével együtt egy fontos lépést teszünk annak érdekében, hogy a kártya a játékosokhoz jusson el. Az RTX 3060 drivereit úgy alakítottuk ki, hogy elutasítsák a proof-of-work kéréseket, az Ethereum bányászási algoritmusait és limitálják az így elérhető hash-ratet, nagyjából 50%-al.”

A cégnél azért foglalkoztak kiemelten az Ethereummal, mert megállapították, hogy a grafikus kártyáikon túlnyomórész ETH-t és Ethereum-alapú tokeneket bányásznak.

Az Nvidia nem mond le teljesen a bányászászai iparról. Ezentúl speciális grafikus kártyákat fognak gyártani, kifejezetten erre bányászás céljára. A CMP HX nevet kapó szériában négy kártya jelenik majd meg, a 30 HX, 40 HX, az 50 HX és a 60 HX.

A CMP HX széria paraméterei

Ezeken a kártyákon nem lesz kimenete a monitornak, vagyis hagyományos számítógépben teljesen használhatatlan lesz. Viszont kapni fognak egy egyedi hűtési rendszert és csökkentett fogyasztással dolgoznak.

Az Nvidia a következő hónapban szeretné kiadni ezeket a hardvereket. A következő negyedévre pedig már új modelleket megjelenésével számolnak.

/theregister/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img