Több amerikai nagyvállalat után egy kínai cég is bitcoinra váltotta készpénz tartalékait

spot_img

A Tesla, a Square és a Microstrategy együttesen mintegy 5 milliárd dollárt kitevő bitcoin befektetései után, az első nem amerikai cég is bejelentette, hogy kriptovalutákkal helyettesítette a vállalati készpénztartalékainak egy részét.

A hongkongi tőzsdén jegyzett és 1.5 milliárd dollárra értékelt Meitu egy videós és fotós tartalmak feldolgozásával foglalkozó kínai szoftver cég, ami pénteken 18 millió dollár értékű (380 db) bitcoint és 22 millió dollár értékű (15 000 db) ethereumot vásárolt.

A Meitu hivatalos közleménye szerint a bitcoinra olyan befektetési eszközként tekintenek, ami jobb értéktárolási képességekkel rendelkezik mint az arany vagy az ingatlan, és miután a tradicionális pénzügyi élet nevesebb szereplői, például egyes biztosítók is elkezdtek kitettséget szerezni maguknak ezen a területen, elérkezettnek látták az időt, hogy ők is csatlakozzanak a kialakulóban lévő trendhez.

Ami az ethereum befektetésüket illeti, a Meitu erre egyfajta kísérletként tekint. A digitális világban tevékenykedő cégként úgy vélik, hogy ők is ki tudnák használni az ezen futó alkalmazásokban rejlő lehetőségeket, ezért az ether egy részét a saját decentralizált alkalmazásaik létrehozására és a tranzakciós költségeik finanszírozására szeretnék fordítani. Emellett viszont azt is elképzelhetőnek tartják, hogy más fejlesztő csapatokat is támogassanak a készleteikből.

A cég nevére rákeresve kiderül, hogy a Meitu vezetője, Cai Wensheng egy 2018-ban adott interjúja alapján 10 000 BTC-s magánvagyonnal rendelkezik és egyike az egyik legnagyobb forgalmat bonyolítő kriptotőzsde, az OKEx befektetőinek.

Cai Kínában egy ismertebb angyalbefektetőnek számít (korai fejlettségi szakaszban lévő vállalkozásokat pénzel), vagyonát a 2000-es évek elején, az internet boommal alapozta meg. Hazájában a domain nevek keresztapájaként is emlegetik, ugyanis sokáig ő volt a tulajdonosa a Google Kína, a Lenovo, a Weibo (a kínai Twitter) és más nagyforgalmú oldalak webcímeinek.

A Meitu egyébként nagy valószínűséggel tovább folytatja majd a kriptovaluta vásárlást, a cég igazgatótanácsa ugyanis öszesen 100 millió dollár értékű készpénzt különített el erre a célra.

További hírekért és elemzésekért látogass el a Youtube és Discord csatornánkra.

A Bitcoin és a hatványok törvénye: út a milliókig?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img