Valaki 600 millió dolláros tételekben kezdett el bitcoint vásárolni

spot_img

Az elmúlt két hét során több nagy tételű vásárlásra figyeltek fel a Coinbase tárcáit szemmel tartó elemzők. A legnagyobb amerikai tőzsdéről néhány naponként mindig pontosan 12 000 bitcoin kerül kiutalásra, ami arra enged következteni, hogy ugyanaz az személy, vagy szervezet állhat a felvásárlás mögött.

Mivel minden egyes tranzakció egy több mint 600 millió dollár értékű vásárlást jelent (vagyis mostanra már összesen több mint 3 milliárd dollárt), sokan azt kezdték el találgatni, hogy vajon nem-e egy Teslával azonos kaliberű cég, például az Apple, az Amazon, vagy mondjuk a Google állhat-e a felhalmozás mögött.

Egyelőre még csak mindenki találgat, de a rendelkezésünkre álló információk alapján tényleg lehet, hogy hamarosan egy újabb giga cég bitcoin vásárlást megerősítő bejelentésére kerülhet sor.

Az erről szóló beszámolók alapján a Teslának januárban 6 hétre volt szüksége ahhoz, hogy a befektetésről szóló igazgatósági döntés meghozatalától eljusson a szükséges engedélyek megszerzésééig, majd a vásárláson át annak nyilvános bejelentéséig. Jelenleg 5 héttel vagyunk azután a február elején megtartott online konferencia után, amit a több mint 2 milliárd dollárt bitcoinba fektető Microstrategy vezetője tartott más cégvezetők számára, a vállalati bitcoin befektetések jogi hátteréről.

A rendezvényen több száz vállalati döntéshozó vett rész, így lehet, hogy éppen az egyikük által végrehajtott vásárlásoknak lehetünk a szemtanúi. Egyébként a Teslát vezető Elon Muskot is a Microstrategy vezetője győzte meg arról, hogy céges tartalékainak egy részét bitcoinba fektesse.

Minden egy nyilvános üzenetváltással kezdődött

Amellett hogy egy újabb nagy cég bejelentése ismét lökést adhatna az árfolyamnak, a mostani felhalmozás folyamata a 45 000 – 55 000 dollár közötti régiót egy erős támasszá is alakíthatná, ahová egy elrugaszkodást követően rövid távon már nagy valószínűséggel nem térne vissza be az árfolyam.

További hírekért és elemzésekért csatlakozz a Discord csatornánkhoz és kövess minket a YouTube-on is.

Norvégia harmadik legnagyobb vállalata bitcoinba fektet

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img