A bitcoin számára is kedvező az amerikai jegybank tegnapi döntése

spot_img

Az amerikai jegybank tegnapi kamatdöntő ülésén hozott határozat a bitcoin és a részvénypiacok további emelkedését segítheti.

A világ legbiztonságosabb befektetési formájának az amerikai állampapír tekinthető. Amikor erre magas, az inflációt meghaladó hozamot kínálnak, akkor a befektetők szeretik ebben a kockázatmentes eszközben tárolni a megtakarításaikat, míg alacsony kamatok esetében már kénytelenek a veszélyesebbnek számító részvénypiac felé fordulni, hogy az ezek növekedésén elért nyereséggel tudják ellensúlyozni a pénz romlásának hatásait.

A 10 éves futamidejű állampapírok hozama soha nem volt ennyire alacsony és legalább két évig nem is fog növekedni.

Az amerikai jegybank tegnap úgy döntött, hogy a következő két év során alacsonyan fogja tartani az állampapírok kamatait, hogy ezzel is befektetésre, költekezésre és kockázatvállalásra ösztönözzön, amivel a gazdaság járvány utáni újraindulását szeretnék ösztönözni. Ebben az időszakban az infláció mértékének növekedésére számítanak a jegybank szakemberei, ami fundamentálisan a korlátozott készlettel rendelkező bitcoint és a nagy növekedési potenciállal rendelkező (például technológiai) részvényeket erősítheti.

A bitcoin árfolyama az ezzel kapcsolatos bejelentést követően 5%-kal erősödött.

További hírekért és elemzésekért csatlakozz a Discord csatornánkhoz és kövess minket a YouTube-on is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img