A sport felé nyit az FTX, jöhet a tőkeáttételes sportfogadás?

Megosztom

Az FTX 135 millió dollárt fizetne ki azért, hogy 2040-ig a Miami Heat kosárlabdacsapat stadionjának névadó szponzora lehessen. A szerződés aláírásához már csak egy pénteki, formális szavazás lebonyolítására van szükség. Bár elsőre mindez talán csak egy PR akciónak tűnhet, de elképzelhető hogy ez csak a tőzsde első lépése afelé, hogy a kripto után egy másik iparágat is meghódítson.

Néhány nappal ezelőtt az Egyesült Államok egyik ismert sportos médiaügynökségének, a Barstool Sports-nak az igazgatója közölte, hogy 18 éves fennállásuk legnagyobb együttműködési megállapodását írták alá a Blockfolio-val, ami a világ legnépszerűbb kriptós mobilalkalmazása. A Google Play és az AppStore letöltési listáinak élén tanyázó Blockfolio-t tavaly szintén az FTX vásárolta fel, 150 millió dollárt kifizetve az akvizícióért.

A tőzsde tehát napokon belül két fronton is elég határozottan kifejezte azon szándékát, hogy nyitni szeretne a sport világa felé. De vajon miért? Elképzelhető, hogy az FTX ebben az ágazatban szeretne tovább terjeszkedni?

Ugyan a piacon már létezik egy olyan fogadóiroda (Betfair), ami a tőzsdei platformokra jellemző grafikonok segítségével teszi lehetővé a sportfogadást, de az FTX valószínűleg képes lenne arra, hogy a már tőlük megszokott kreativitással újat mutasson ezen a területen.

Az FTX-en jelenleg is elérhető egy olyan piac, amin long és short irányban lehet fogadni az olimpia megrendezésének esélyeire. A kereskedés 1 dolláron zárul, ha kezdetét veszik a nyári játékok és nullán, ha nem. 

Amennyiben igaznak bizonyul ez a feltételezés, az az egész kriptopiac egyik legértékesebb coinjává tehetné az FTT-t.

Ha az FTX a saját kriptopénzének a sportos vállalkozásában is szerepet szánna (és miért ne tenné), akkor elképzelhető, hogy az legalább részben függetleníteni tudná magát a bitcoin mozgásaitól. Ha az FTT iránti kereslet 30-50 százaléka egy kriptótól független iparágból származna, akkor a coin akár egy éveken át tartó medve piacot is képes lehetne értékvesztés nélkül, vagy akár tovább növekedve átvészelni.

Mindez persze egyelőre még csak feltételezés, de minket azért nem lepne meg, ha a nem túl távoli jövőben az FTXBet indulásáról tudnánk beszámolni.

További hírekért és elemzésekért csatlakozz a Discord csatornánkhoz és kövess minket a YouTube-on is.

Ezért szeretjük az FTX-et

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel