Rekord negyedévet zártunk, ami az intézményes pénzt illeti, de lassul a tempó

spot_img

A héten kijött a legfrissebb CoinShares elemzés, ami az intézményesített kriptopénzes pénzügyi termékek teljesítményét vizsgálta. Világosan látszik, hogy 2021 első negyedéve rekordnak számított, ami ezekbe a termékekbe való befektetéseket illeti.

A “Digital Asset Fund Flows Weekly” megállapítja, hogy ebben a negyedévben 4,5 milliárd dollárnyi befektetés érkezett a különböző hivalatos termékekbe, ami 600 millió dollárral több, mint 2020 utolsó szakaszában.

Az eddigi kriptós termékekbe folyt pénz nagy része januárban és februárban került ezekbe a befektetésekbe. Márciusban már érezhetően lelassult ez a trend. A 4,5 milliárd dolláros tőkéből mindössze 106 milliárd dollár került elköltésre márciusban. Ebből a pénzből közel 80% Bitcoin-ba ment, 20% pedig Ethereumba.

A CoinShares megjegyezte, hogy általában a negyedévek utolsó hónapjában mindig lelassul a befeketések mértéke, a trend akár az idei Q2 elején is újra felpöröghet.

Az elemzés a Grayscale, a CoinShares, a 21Shares, a 3iQ és az ETC Issuance adatiból dolgozott. Ezek a céget jelenleg a BItcoin piac 6,7%-át fedik le és 59 milliárd dollárnyi kriptopénzt birtokolnak. Természetesen a Grayscale Invesments a legnagyobb játékos, ők 650 000 BTC-t tartanak az ügyfelek számára, ami 3%-a a teljes piaci készletnek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img