Óriási emelkedés a BNB mögött

spot_img

A Binance native tokene, a BNB is rekordokat döntöget. A történelmi csúcsát tegnap érte el, amikor egészen 635 dollárig felment az árfolyama. Egy héttel ezelőtt az ára még csak 370 dollár volt, de az év első napján 47 dolláron kereskedték.

A parabolikus emelkedés után épp most éli a korrekciót az árfolyam, de a kriptós közösség egyöntetűen megvan róla győződve, hogy hamarosan visszatér a felfelé ívelő pályára a BNB.

De mi adja a Binance erejét és miért várunk még nagyobb árszinteket tőle? Ezt szedtük össze néhány pontban:

Csökken a készlet – a Binance “coin burn” mechanizmussal folyamatosan szűkül a coin készlete. A tőzsde indulásakor még 200 millió BNB volt a piacon, mostanra csak 154 millió található. Az égetés, vagyis a készlet egy részének megsemmisítése egészen addig fog folytatódni, amíg a teljes készlet a felére, 100 millióra csökken. Pár nap múlva újabb, szokásos negyedéves BNB égetésre kerül sor.

Binance Smart Chain – a tőzsde saját fejlesztésű blokklánc hálózata óriási siker lett. A hálózat az Ethereum konkurense és egyelőre megállíthatatlanul növekszik. A hálózaton futó tőzsdék volumene egyre nagyobb, ebben a PancakeSwap tegnap megelőzte a Coinbase Pro-t is. Nemrég az Ethereum-on futó Uniswap-ot is maga mögött hagyta. Az egész hálózatot a BNB token fűti, a jutalékokat ebben fizetik a userek. Ha a BSC térhódításának trendje nem lassul, az az árfolyamra is jótékony hatással lesz.

A hálózat kihasználtságáról jól tanúskodik az alábbi grafikon, ami a napi tranzakciók számát mutatja:

Jutalékok és Launchpad – a BNB egy egyszerű feladatot is ellát: ha a számláján tartja azokat a kereskedő, abból is fizetheti a jutalékokat, ráadásul BNB-vel olcsóbb. Ez a Binance összes felhasználóját arra ösztönzi, hogy tartson bizonyos mennyiséget a számláján a coinból – aminek szintén kiváló árfelhajtó hatása van. A Launchpad-nak hála ennél nagyobb tőkét is BNB-re váltanak tartanak azok, akik valamelyik Launchpad-on induló projektbe szeretnék bevásárolni magukat. Az ott megjelenő coinok ugyanis csak annak ellenében megvásárolhatóak.

CZ shill – A kriptovilág egyik legbefolyásosabb alakja, Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója mostanában rákapcsolt a Twitteren. Rendszeresen posztol a BNB-ről, finoman bár, de vásárlásra buzdít és a konkurens Ethereumot is ekézte már. Bár ezt nehéz feltérképezni, de az 1.4 millió követővel bíró CZ tweetjeinek is megvan a hatása az árfolyamra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img