A Cardano és a Polkadot a legnagyobb játékos a staking piacon

spot_img

A StakingRewards.com friss adatai szerint a Cardano coinjai vannak a legnagyobb értékben lekötve stakingben. A Polkadot a második.

A StakingRewards aggregátor listájából kiderül, hogy jelenleg a teljes Cardano (ADA) készlet több, mint 73%-a van lekötve valamilyen staking szolgáltatásban. Ezek összértéke kb. 28 milliárd dollár. Az oldal becslései szerint évi átlagosan 7,27%-os kamatot lehet kicsikarni az ADA-ból.

Ebben a rangsorban a második helyen a Polkadot (DOT) áll. Itt 23,8 milliárd dollár van lekötve, ami a teljes készlet 65%-a. A DOT-ból nyerhető átlagos éves kamat jelenleg 13% körül alakul, de ennek a coinnak magasabb az inflációja is.

StakingRewards.com toplista

A két nagyágyú után egy kisebb szakadék következik, majd harmadik helyen a Solana (SOL) áll, ahol 10 milliárd dollár értékben kötöttek le coinokat a tulajdonosok – ez a készlet 62%-a. Az erre a coinra jut kamat 11,2%-os.

A negyedik helyen az Ethereum 2.0 tanyázik, vagyis a Beacon hálózaton található ETH-k, amik arra várnak, hogy az Ethereum főhálózat átálljon a 2.0-s verzióra. Ezeknek az etherekenk az összértéke 8,86 milliárd dollár és a teljes készlet mindössze 3,34%-át teszik ki. Az éves kamatok 7.54% körül alakulnak.

Látható, hogy a számok terén jóval elmarad az Ethereum a Cardano-tól, ugyanis a stakelés követelményei jóval szigorúbbak: az ADA-nál bármikor kivehető a staking-ből a coin, amíg az ETH-nál bizonytalan időre kötötték le a tulajdonosok a coinokat és várniuk kell az ETH 2.0 megjelenéséig, ami több, mint egy évig is eltarthat. A Poldakot-nál pedig jellemzően időkerethez kötik a stakelést.

Még több staking tartalomért és a legjobb staking lehetőségek kibeszéléséért gyere fel a Discord szerverünkre és keresd meg a #staking szobát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img