A Rothschild-dinasztia beszállt a Kraken-be

spot_img

A londoni székhelyű befektetési alap, az RIT Capital Partners részesedést szerzett a népszerű kriptopénz tőzsdében, a Kraken-ben. Az alap az elnökén, Jacob Rothschild-en keresztül kapcsolódik a történelmi bank dinasztiához és az alap régi neve is Rothschild Investment Trust volt.

Egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mekkora tulajdonrészt szerzett az alap és ezért mennyit fizetett, de az biztos, hogy nagyon bikásak a Kraken-t illetően. Egy héttel ezelőtt, egy befektetőknek küldött körlevélben James Glass arra utalt, hogy a Kraken 2022-ben a tőzsdére kerülhet, miközben idén rekord bevételt és rekord volument produkált. A levélben a Coinbase tőzsdére vitelének sikerére is hivatkoznak és úgy tűnik ezt szeretnék látni a Kraken-nél is.

A levélben arról is beszámoltak, hogy hamarosan egy új befektetési körben kaphat tőkét a Kraken. Rengeteg befektető kopogtat: a Fidelity, a Tribe Capital, vagy a General Atlantic. A Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell úgy nyilatkozott, hogy későbbre halasztaná a következő befektetési kört, azért, hogy legyen idejük megítélni, hogy a Coinbase-nek megérte-e a tőzsdén megjelenés.

Az említett befektetési kör 10 és 20 milliárd dollár közötti tőkével növelné meg a kriptotőzsde kapitalizációja.

Az RIT Capital Partners nem először nyúlt a kriptaszektorhoz. 2020-ban egy 142 millió dolláros befektetéssel járult hozzá a Paxos-hoz, ami aztán a PayPal legfőbb kriptopénz kezelő partnere lett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img