Újabb 100 millió dolláros bitcoin vásárlás

spot_img

100 millió dollár értékű bitcoint vásárolt a világ egyik legnagyobb játékfejlesztő cége.

A japán és dél-koreai hátterű Nexont 1994-ben hozták létre. Jelenleg ők Ázsia harmadik legnagyobb játékfejleszéssel foglalkozó vállalata, ami többek között olyan népszerű címek lokalizálásában vett már részt, mint például a Fifa, a Counter Strike vagy éppen a Final Fantasy.

A Nexon az éjszakai órákban jelentette be, hogy a cég a készpénz tartalékainak egy részét, de kevesebb mint 2%-át bitcoin vásárlásra fordította. A 100 millió dolláros (1717 BTC) befektetést 58 226 dolláros átlagáron hajtották végre azzal a céllal, hogy egy gondosan kitervelt stratégiát követve megőrizhessék a cég vagyonelemeinek vásárlóerejét.

A Nexon nevével aligha most találkozunk majd utoljára. A cég korábban 160 millió dollárt fizetett a második legnagyobb koreai tőzsde, a Korbit többségi tulajdonának megszerzéséért, idén januárban pedig 460 millió dolláros vételi ajánlatot tett az ország legnagyobb váltójának számító Bithumbra. Sajtóértesülések szerint következő célpontjuk a legrégebb óta működő kripto tőzsde, a Bitstamp megszerzése lehet, amiről jelenleg is aktív tárgyalásokat folytatnak.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtubeon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img