Hamarosan több száz amerikai bank vezetheti be a bitcoin vásárlás lehetőségét

spot_img

A NYDIG az egyik legnagyobb amerikai bitcoin befektetési alap, ami elsősorban intézményes ügyfelek számára biztosít kriptovaluta vásárlási lehetőséget. Márciusban számoltunk be arról, hogy a cég több olyan piaci szereplővel kezdte meg az együttműködést, akik a hétköznapi emberek számára is megkönnyítenék a befektetést.

Nem sokkal később kiderült, hogy egyik parnetrük, a Morgan Stanley már el is indult ezen az úton, hozzájuk pedig hamarosan több száz másik bank is csatlakozhat.

A NYDIG egyik vezetője tegnap adott interjút a CNBC-nek, amiben kifejtette, hogy együttműködve az egyik legnagyobb amerikai fizetési szolgáltató céggel (FiS), létrehoztak egy olyan szolgáltatást, amin keresztül bármelyik bank lehetővé teheti az ügyfeleinek, hogy azok közvetlenül a saját bankszámlájukon keresztül abitcoint vásárolhassanak és tárolhassanak.

Mint elmondta, az ehhez való csatlakozási szándékát már több száz kisebb amerikai bank írta alá, akik nem is igazán tehetnek mást, hiszen ma már minden nagyobb pénzintézetről tudni lehet, hogy hasonló szolgáltatás bevezetését tervezik. Néhány napja például a legnagyobb amerikai bank, a JPMorgan háza tájáról szivárgott ki az az információ, miszerint júniusban ők is hivatalosan bejelenthetik a saját bitcoin alapú befektetési termékük elindítását.

A NYDIG szerint a bankok rádöbbentek arra, hogyha nem hajlandóak nyitni a terület felé, akkor az ügyfeleik nem náluk, hanem más szolgáltatóknál, például a Coinbase-en keresztül fogják elkölteni a pénzüket. A NYDIG ezzel kapcsolatban egy felmérést is készített, ami szerint az emberek többsége szívesen fektetne bitcoinba, ha azt egyszerűen, különösebb technikai tudás nélkül, mindössze néhány gombnyomással megtehetné.

Ha semmi sem hátráltatja az indulást, a szolgáltatás szélesebb körű bevezetésére néhány hónapon belül, még az idei évben sor kerülhet. A bitcoin árfolyama az interjút követő órákban 55 000-ről 57 000 dollár fölé emelkedett. A NYDIG megalapításának történetét az alábbi cikkünkben meséltük el.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Stone Ridge: 115 millió dolláros Bitcoin befektetéssel rendelkezik egy alapkezelő

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img