Elon Musk miatt beesett a DOGE :(

spot_img

Csalódott, aki azt várta, hogy Elon Musk tévészereplése majd lendít egyet a DOGE árfolyamán. Helyette a kutyás mémcoin története leghosszabb napos piros gyertyáját írta le, amikor 0,7 dollárról 0,5 alá zuhant.

A Tesla vezére tegnap este szerepelt az amerikai NBC tévécsatorna Saturday Night Live című műsorában. Musk központi szerepet kapott a klasszikus late-night komédiában és nem csak műsorvezető szerepben tündökölt, hanem comedy sketchekben is részt vett.

A Musk tweetjei körül gyülekező ”doge hadsereg” arra várt, hogy a műsorral együtt az egekbe repül a DOGE árfolyama, amikor tömegek ismerkednek meg a coinal. Nem így történt. Helyette a “buy the rumor, sell the news”, vagyis a “vedd meg amikor még pletyka, add el amikor hír” stratégia jött be a DOGE eladóknak.

A hájpolás elmaradt, helyette a DOGE említése mindig könnyed, humoros kereteken belül maradt . A műsor elején, anyák napja okán feltűnt a képernyőn Musk édesanyja is. Amikor megkérdezte fiától, hogy milyen ajándékkal szeretné őt meglepni, viccesen hozzátette: “Remélem nem DOGE-val”.

Emellett a DOGE volt a fő témája egy egész comedy sketchnek is: ebben Elon Musk befektetési szakértőt játszott. Itt a poén fő forrása az volt, hogy Musk nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mi az a dogecoin. Végül elkönyvelték egy “hustle”-nek, amire nincs jó magyar szó, de nagyjából a kemény munka, a svindli és a rámenősség találkozását jelenti.

A “doge hadsereg” várakozásai tehát elmaradtak, helyette Musk a helyén kezelte a dogecoint és nem vette túl komolyan az egészet.

Azok örülhettek inkább, akik a DOGE valamelyik klónjába fektettek. A Shiba Inu például több, mint 800%-ot emelkedett, de a Discord szerverünk egyik kedvence, a HOGE is nagyot ment a héten.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img