Elon Musk éjszakai tweetje után borult a bitcoin árfolyama

spot_img

46 000 dollárig alá is benézett a bitcoin árfolyama, miután Elon Musk egy bitcoinnal kapcsolatos bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán.

A Tesla néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy a jövőben bitcoinnal is ki lehet fizetni a tőlük vásárolt járműveket. Elsőként az Egyesült Államokban vált elérhetővé ez lehetőség, ám a cég annak globális bevezetésére is ígéretet tett. Ehhez képest néhány órával ezelőtt már az alábbi üzenet jelent meg cég igazgatójának oldalán.

“A Tesla felfüggesztette a bitcoinnal történő vásárlás lehetőségét, mert aggodalommal tölt el minket a bányászat növekvően fosszilis üzemanyagokra, főleg szénre támaszkodó folyamata.

A kriptovalutákról sok tekintetben elmondható, hogy ígéretes jövő előtt állnak, de ez nem válhat a környezet kárára.

A Tesla nem fogja eladni a tulajdonában lévő bitcoinokat és hajlandó lesz a velük való tranzakciók végrehajtására is, amint annak bányászata környezetbarát megoldásokra vált át. Jelenleg olyan kriptopénzeket vizsgálunk, amelyek a bitcoin energiafelhasználásának kevesebb mint 1%-át használják fel a tranzakciók végrehajtására.”

Ez a bejegyzés teljes mértékben ellentmond Musk árpilis 22-én tett állításának. Akkor egy olyan tanulmányhoz írt kommentet, ami szerint a bitcoin bányászat energiaigényének 76%-át ma már részben, vagy egészben, de megújuló, zöld energiaforrásokból fedezik. A cégvezető akkor így kommentálta a frissen pulbikált elemzést: “Igaz.”

Hogy a Tesla vezetője miért változtatta meg a véleményét, azt egyelőre még nem lehet tudni, de az esti nyilatkozatának közzétételét követő két órában a bitcoin árfolyama 55 000-ről 46 000 dollárig esett vissza.

ATovábbi hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Gazdit keresünk: rejtélyes bitcoin bálna segítheti a Dogecoin emelkedését

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img