Itt kap helyet a Satoshi szobor

spot_img

Ma zárul a közösségi finanszírozás kampány, amit azért indítottunk, hogy szobrot állíthassunk Satoshi Nakamotonak. Ahogy arról többször beszámoltunk, a projekt hamar számos támogatóra talált, elsőként az éppen ma, online zajló Blockchain Budapest konferencia állt mellénk, majd a Mr. Coin kriptopénz váltó, végül, de nem utolsó sorban a Blockchain Hungary szakmai szervezet.

Hosszasan szerveztünk, a szobor kivitelezőit könnyen megtaláltuk, viszont nagy dilemmát okozott a helyszín, a legtöbb ötletünk zsákutcának bizonyult, falakba ütköztünk. Azonban felmerült egy lehetőség, ami végül megoldotta az egész kérdést, hiszen kifejezetten nyitottan, barátsággal fogadtak bennünket.

Szobrot állítunk Satoshinak, rád is szükség van!

Nagyon sok szempontot kellett mérlegelnünk. Az egyik első, és talán a legfontosabb a szobor közvetlen környezete, hiszen egy ilyen alkotás nem önmagában él, hanem a azokkal a más tárgyakkal, növényekkel, akár épületekkel együtt, amik körbeveszik.

Fontos továbbá a megközelíthetőség is, elengedhetetlen, hogy bárki bármikor meg fel tudja keresni a szobrot, ha le szeretné róni a tiszteletét Satoshi előtt. Vannak persze technikai feltételek is, de ezek jelentik talán a legkisebb problémát. De nem feledkezhetünk meg a jogi feltételekről sem, ez önmagában is egy összetett kérdéskör.

Számos helyszín átgondolása, meglátogatása, elemzése után a szobor végül a Graphisoft Parkban kap helyet. Ennél ideálisabb ponot Budapesten belül nem is kívánhatnánk. Egy gyönyörű, csendes park, rengeteg a zöld, hatalmas fák, szépen gondozott gyep, jól átgondolt épített környezet.

A szobor avatásának pontos időpontját még nem tudjuk, de természetesen jelentkezünk, ahogy a befolyt összeg kapcsán is hamarosan megjelenik egy anyag! Addig is köszönjük mindenkinek, aki támogatott bennünket, a projekt jó úton halad!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img