Szokatlan lenne, ha így ért volna véget a bitcoin emelkedése

spot_img

A bitcoin történelmének első, 10 000 dollárnál nagyobb kilengést hozó napját sajnos piros színnel kellett feljegyeznünk a történelemkönyvekbe. Az összeomlás az egész piacot magával rántotta, a tőzsdék közül pedig ezúttal sem állt mindegyik a helyzet magaslatán.

Személyes tapasztalataim szerint a Coinbase ismét a legfontosabb pillanatokban vált elérhetetlenné, sokadjára megfosztva ezzel felhasználóit attól, hogy rendelkezzenek az itt tárolt értékeik felett. A Binance spot piaca működőképes maradt, a határidősnek viszont meg kellett dolgoznia az életben maradásért.

Binance futures: valamilyen coin

Az FTX esetében nem tapasztaltam problémákat, sőt. A tőzsdén tegnap kiemelkedően magas, éves szintent akár 36-szoros megtérülést jelentő hozamot is szerezhettek azok, akik itt tárolták és kamatoztatták a stabil coinjaikat.

A decentralizált tőzsdék felhasználóinak ugyanakkor nehéz döntéseket kellett meghozniuk. Annak aki az Ethereum láncon futó tokenekkel próbált meg kereskedni,  akár 1000-1500 dollárt is ki kellett fizetnie egyetlen tranzakcióért.

Visszatérve a BTC-re, a cikk írásának pillanatában a bitcoin helyzete sokkal inkább hasonlít egy emelkedő trend során végbemenő konszolidációra, semmint a bika piacok végét jelző abszolút csúcsok valamelyikére.

EGy jó példa erre éppen az utolsó nagyobb korrekció lehet, ami tavaly szeptember 1-én vette kezdetét.

Nem volt szép, nem volt kellemes, de aztán így folytatódott a történet.

A több éves bitcoin trendek végét jelző pillanatokat a fenti lapos és oldalazó formációkkal szemben inkább a magasba nyúló, eufórikus hangulatban kialakuló csúcsok szokták jellemezni.

A bitcoin korábbi csúcspontjai

A bitcoin esetében februárban, a Tesla bitcoin vásárlásának idején beszélhettünk utoljára igazi eufóriáról. Ezt később több mini alt szezon követte (pl.: tőzsde tokenek emelkedése, NFT mánia, BSC shitcoinok térnyerése, kutya tokenek, ETH emelkedése, stb.). Ha valóban ez lenne a bitcoin bika piac vége, akkor az merőben eltérne az elmúlt 10 év során tapasztaltaktól.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img