54%-ot estünk, jöhet az újabb 54 mínusz?

spot_img

A bitcoinnál a piac a potenciális halálkeresztet figyeli. Miután az árfolyamnak nem sikerült áttörnie a 200 napos EMA vonalát, és a lefelé zászló felső vonalán sem tudott támaszt találni, egyre valószínűbbnek tűnik a további esés.

A halálkeresztre – vagyis az eseményre, amikor egy kisebb idősíkú mozgóátlag felülről áttör egy hosszabb idősíkű mozgóátlagot, akár még ebben a hónapban is számítani lehet. Minden trader más mozgóátlagot figyel, az alábbi grafikonon az 50-es (rózsaszín) és a 200-as (fekete) exponenciális mozgóátlag látszik.

 Rekt Capital kereskedő a Twitteren visszatekintett egy kicsit a múltba, hogy elemezze a halálkereszteket és a következőt állapította meg:

Amikor a BTC megcsinál egy halálkeresztet, az utána következő zuhanás mértéke ahhoz lesz hasonló, mint amekkora zuhanást a halálkeresztet megelőzően átélt az árfolyam.

Példák:

A 2013-as bikapiac csúcsáról -73%-ot esett a BTC. Kialakult a halálkereszt, majd ezután még -71%-ot ment egészen az aljáig, ami 2015-ben állt be.

2017-ben -70%-ot esett a BTC, majd a halálkereszt megtörténtével további 65%-ot esett mielőtt megtalálta az alját, 2018 végén.

2019 júniusában az árfolyam -53%-ot esett a halálkereszt előtt, majd újabb -55%-ot miután megjött a halálkereszt.

Hozzá kell tenni, hogy 2019-ben és 2020-ban a halálkereszteket a fentiek kevésbé jellemezték, ugyanis makró szinten egy akkumulációs fázisban volt a piac, ott pedig az EMA keresztezések jelzései sokkal kevésbé értékelhetőek.

De mi történne, ha bejönne a múltban látott szcenárió? Mivel a BTC -54%-ot zuhant eddig a csúcsról, akár egy újabb 54% körüli zuhanás jöhetne. Ez pedig a 18 000 dolláros szintre vinné le a legnagyobb kriptopénz árfolyamát.

Rekt Capital hozzáteszi, hogy semmi sem garantált és ahhoz, hogy ez valósággá váljon, az árfolyamnak le kell törnie két nagyon fontos támasz szintet: az egyik a 34 500 weekly higher low, a másik pedig a 29-32 000-es támasz zóna.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img