Kilőtt a Bored Ape Yacht Club NFT projekt

spot_img

A Bored Ape Yacht Club NFT projekt kereskedési volumene 148%-al növekedett röviddel megjelenése után.

Rögtön elárasztották a piacot azok a copycat projektek is, akik a Bored Ape Yacht Club farvizén szeretnének sikeresek lenni.

A Bored Ape Yacht Club gyűjtemény a legújabb NFT szenzációk egyike, az aktivitás folyamatosan növekszik a projekt körül. A cikkünket megelőző 7 nap során a BAYC NFT-ket vásárló gyűjtők több mint 18 millió dollárt költöttek el összesen, ezzel elérve a 148%-os hétről hétre mért növekedést.

Nem csak az elköltött összeg, a kereskedésben részt vevők száma is stabil növekedésnek indult. Az utóbbi hétben, több mint 1400 kereskedő vásárolt vagy adott el BAYC NFT-t, ez 37%-os növekedést jelent múltbeli mutatókhoz képest.

A kereskedési összeg ilyen mértékű növekedése elsősorban néhány drágább értékesítésnek volt köszönhető. Két Bored Ape Yacht Club darabja több mint 140,000 dollárért kelt el, így a heti top NFT eladások között is előkelő helyen szerepelnek a DappRadar összesített listáján. Nem ez volt az első eset, hogy egy Ape 100,000 dollár felett talált gazdára, viszont az a tény, hogy egy héten belül kettő ilyen magas tranzakció is történt, az kiemelkedő mérföldkő a projekt történelmében.

Maga a kollekció az idei év áprilisában indult, azonban a gyűjtemény máris komoly rajongótáborral rendelkezik. A kereskedési volumen és kereskedők számának folyamatos növekedésének köszönhetően pedig egyre előkelőbb helyeken szerepel a globális NFT kereskedelmi ranglistákon, sőt az NBA TopShot trónjáért is harcba szállhat a közeljövőben.

Ez azért is lehetséges, mivel a TopShot egy relatíve exkluzív droppal rukkolt elő előző héten, hogy a legelkötelezettebb gyűjtőket jutalmazza, ezért csak a kereskedők kis része tudott részt venni benne.

Mások is felfigyeltek a Bored Ape Yacht Club sikerére – a copycat projektek

Ahogy már említettem a cikk elején, a BAYC sikerén felbuzdulva más, hasonló projektek is igyekeznek megszerezni a kereskedők figyelmét és nem utolsó sorban, pénzét. A Bored Ape projekt körüli megnövekedett érdeklődésnek hála az ezt másoló projektek kezdték el elárasztani a piacot. Ezeket onnan lehet megismerni, hogy stílusuk követi a BAYC avatar-szerű design-ját és szintén hasonló figyelemnek örvendenek a közösségi médiában. Ilyen projektek például a WIckedCraniums vagy a My F***ing Pickle.

Habár a képen látható BAYC és Meebits nem feltétlenül versenytársai egymásnak, mindkettő sikeres NFT projektek közé tartozik

A Twitter népe kezdte el leginkább felkapni ezeket a másolatnak vélt projekteket, sokak szerint sikeresen járnak a BAYC nyomdokaiban. Sikereik egyik oka egyébként az is lehet, hogy mint új projektek, határozottan kisebb a beszállási díjuk, hiszen ezeket az avatar-okat a gyűjtők mintegy 0,08 ETH-ért már magukénak tudhatják, ellenben egy eredeti BAYC-vel, amik a már említett több mint 100,000 dolláros áron is mozoghatnak.

Természetesen jelenleg nem lehet megjósolni, hogy a másolat-gyűjtemények is lehetnek-e annyira sikeresek mint a Bored Ape Yacht Club gyűjtemény. Azonban azt tudjuk, hogy a Bored Ape sikere már hozzájárult ahhoz, hogy a Slumdoges vagy Rabid Dogs projektek is megmozduljanak mind árazásban, mind kereskedési mennyiségben. Ezt jól mutatja, hogy a Slumdoges már az elsődleges piacon el is fogyott, kizárólag a másodlagos piacon tudunk hozzájuk férni.

Zárásképpen, érdemes a BAYC sikerét és fejlődését figyelemmel kísérni, mivel a gyűjtemény egyre sikeresebbé és népszerűbbé válik. Érdemes lehet tehát elgondolkodni rajta, hogy NFT portfóliónk építésekor egy Bored Ape Yacht Club NFT is helyet kapjon a többi között.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img