Meghalt a világ legtöbb(?) bitcoinját birtokló embere

spot_img

Egy turista néhány nappal ezelőtt vízbe fulladt Costa Rica partjainál. Az áldozatról tegnap derült ki, hogy valószínűleg az a 41 éves Mircea Popescu lehetett, aki iparági feltételezések és saját bevallása szerint is a világ talán legtöbb bitcoint birtokló magánszemélye volt.

Popescu nemrégiben azt állította magáról, hogy ő a világ egyetlen bitcoin milliomosa, vagyis több mint 1 000 000 BTC-vel rendelkező embere.

Állításának ismerői szerint elviekben meglehet a valóságalapja, hiszen tíz évvel ezelőtt az elsők között ébredt rá a Bitcoinban rejlő üzleti lehetőségekre. Több vállalkozást is indított ezen a területen, így például az ő nevéhez volt köthető a SatoshiDice szerencsejáték oldal létrehozása is, amit 2013-ban 125 000 bitcoinért adott el, de volt saját tőzsdéje is, ahová anno 20 BTC regisztrációs díj befizetése után csatlakozhattak a kereskedők (ez akkoriban 100 dollárt jelentett.)

Popescu amikor csak tehette, a bitcoin felhalmozásán törte a fejét, amiről már 2011-12 környékékén azt írta, hogy az emberiség egyik legfontosabb találmánya és vagyonfelhalmozásra alkalmas eszköze lesz.

Mircea Popescu

Habár Popescu a korai Bitcoin közösség egyik meghatározó alakja volt, a rá emlékezők szerint nehéz természete miatt meg is osztotta az embereket. Ha valakivel nem értett egyet, a vita során a legdurvább sértések használatától sem riadt vissza. A Bitcoin báró 2017-óta nem folytatott aktív közösségi tevékenységet, nevét azóta már inkább a kemény pornóval és szolga fétissel hozták összefüggésbe. Búcsúztatóját BDSM rabnője tette közzé.

Még ha Popescu valójában nem is rendelkezett egymillió bitcoinnal, az egyik leggazdagabb tulajdonosként tartották számon, sokan tehát azt kezdték el találgatni, hogy mi lehet majd az általa birtokolt, legpesszimistább becslés szerint is több tízezer BTC sorsa. Vajon lesz majd valaki, aki megörökli a vagyonát? Hibái ellenére Popescu ízig-vérig hodler volt, vannak akik az első igazi bitcoin maximalistaként tekintettek rá. Kérdéses, hogy esetleges örököse ugyanilyen elkötelezett lesz-e az ügy iránt, vagy amilyen hamar csak lehet, dollárra váltja majd át hozományát.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img