1,5 milliárd dolláros értékeléssel lett NFT Crypto Unikornis az OpenSea

spot_img

1.5 milliárd dolláros értékeléssel az OpenSea vált a világ első NFT fókuszű unikornisává, csatlakozva a crypto világ többi, már 1 milliárd dollár vagy magasabb értékelésű startupjaihoz.

Ezt az értékelést az OpenSea – a jelenlegi legnagyobb NFT piactér – a legújabb, 100 millió dolláros finanszírozási kör után érte el, amit az az Andreessen Horowitz vezetett akik idén sikeresen hoztak létre egy 2 milliárd dolláros crypto befektetési alapot is. Számosítva ez már az OpenSea Series B befektetése, s a mostani után sikerült is elérniük az unikornis státuszt.

A befektetésre elsősorban azért volt szükség, mivel az OpenSea platformja jelentős volumennövekedést tapasztalt az idei év első felében. Devin Finzer, az OpenSea vezérigazgatója pedig azt nyilatkozta, hogy az NFT-k olyan technológiai és társadalmi paradigmaváltás okozói, amire évtizedenként egyszer van példa, így szeretnék az élvonalból tovább támogatni az NFT-k fejlődését.

Az OpenSea két dologról híresült el az NFT-k tekintetében. Elsősorban az OpenSea biztosít egy folyamatos másodlagos piacot az NFT-knek, így bármely blockchainről listázhatjuk NFT-nket a platformon. Továbbá azt is lehetővé teszi, hogy saját NFT-nket minteljük, ezzel egyedi, limitált szériás, blockchain-en regisztrált médiafájlt hozzunk létre, amivel kereskedhetünk. A platformon található NFT-k főleg műalkotások, zenék vagy videoklippek, de egyre sűrűbben fordulnak elő videójátékokhoz elérhető NFT-k is.

Andreessen Horowitz mellett az OpenSea legújabb befektetőinek listáján Coatue, CAA, Michael Ovitz, Kevin Hartz, Kevin Durant és Ashton Kutcher is szerepel.

Az OpenSea a befektetés bejelentése után azt is közölte, hogy a művészeknek, a vásárlóknak és az eladóknak már nem kell fizetniük az Ethereum tranzakciós díjait (gas fee) a piacán. Ez annak köszönhető elsősorban, hogy az OpenSea az első cross-blockchain piactér, s nemrégiben jelentették be a Polygon integrációjukat. Így, hogy ezt a Layer 2 megoldást integrálták, lehetővé tudják tenni a zéró tranzakciós költséget az alkotók, vásárlók és eladók számára. Emellett, a jövőbeni terveikben szerepelnek új blockchain integrációk is.

Alapvetően a befektetés nagy részét pontosan a tranzakciós díjak csökkentésére, különböző más fizetési megoldások bevezetésére szeretnék költeni, hogy az OpenSea kvázi a crypto világ eBay szerű platformjává válhasson. A további növekedés érdekében, az OpenSea-nek biztosan csábítóbbá kell válni a mainstram fogyasztók számára is, meg kell erősödnie mint egyedülálló, az NFT-vel asszociált brand, hasonlóan ahogy a Coinbase tette a cryptovalutákkal.

Érdemes még megemlíteni, hogy nem csak az OpenSea, de a Coinbase is integrálta a Polygon támogatást a platformjába, az olcsóbb tranzakciós díjak eléréséhez.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img