A mocskosul gazdag családok 45%-a befektetne kriptóba

spot_img

De 15%-uk ezt már meg is tette és valamilyen szintű kitettséget már szereztek a kriptopénzekben.

A Bloomberg által elkészített kutatás a világ leggazdagabb családi vagyonkezelőit kérdezte meg ügyfelei üzleti ügyeiről. Ezek olyan vagyonkezelők, akik általában egyetlen ultra gazdag személy, vagy egyetlen család és annak néhány tagjának vagyonát kezelik.

A családok különböző befektetési politikával és különböző infrastruktúrával bírnak, valamint teljesen eltérő üzleti háttérből jöttek. 67%-uk több, mint egy milliárd dolláros vagyont kezel és 22%-uk 5 milliárdnál is többet. Összesen 150-en válaszoltak a kérdésekre, nagyjából a felük Amerikából jött, 25-25%-uk pedig Európából és Ázsiából.

Amellett, hogy 15%-uk már befektetett, a családi vagyonkezelők 45%-a nyilatkozott úgy, hogy a növekvő inflációval, az alacsony kamatokkal, a gazdaságélénkítő csomagokkal szembeni hedgelés motiválná őket a jövőben a kriptopénz befektetésre.

A többi megkérdezett a magas volatilitás és a hosszú távú bizonytalanság miatt távol tartja magát a kriptopénzektől.

A Bloomberg kutatása a családi vagyonkezelők egy kis részét érte el, de ezen a mintán is jól látszanak a kriptopénz befektetésekkel kapcsolatos vélemények törésvonalai.

Az Ernst&Young világszerte 10 000 családi vagyonkezelőt tart számon, akik több mint 6 trillió dollárnyi eszközt kezelnek – ezzel pedig az egész hedge fund ipart is túlnőtték az elmúlt évtizedekben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img