Húszmillió dollárt kaptak a digitális versenylovak

spot_img

Nagy az Isten állatkertje ahogy azt mondani szokták, és valóban, olyan csodálatos élőlényekben gyönyörködhetünk, mint a macska, kutya vagy akár a ló. (A zsiráf szándékosan maradt ki a felsorolásból.) Most azonban az NFT őrületnek köszönhetően már nem kell dúsgazdagnak lennünk ahhoz, hogy saját versenylovunk lehessen, bár az is lehet, hogy most kell igazán gazdagnak lennünk ahhoz, hogy saját versenylovunk lehessen. Nehéz követni, de digitális versenylovakat árul egy startup.

Digitális versenylovakat hoznak létre, amiket valódi pénzért, legalábbis kriptopénzért vásárolhatunk meg.

Persze a levegőből felépített mémcoinok után igazán nincs miért csodálkoznunk, a virtuális versenyló szépen illeszkedik a jelen kor ostobaságába trendjébe. Persze ha kosaraskártyákat, pontosabban kosármeccsek nagy pillanatait megörökítő videókat vehetünk NFT formájában, akkor miért ne vehetnénk lovat, joggal merül fel a kérdés.

A válasz azért a kicsit is konzervatívabb felfogásban az, hogy egy kosárlabda NFT mögött azért mégis van valódi teljesítmény és érték, a játékosok egy életen át edzenek azért, hogy kimagasló teljesítményt nyújtsanak. Ezzel szemben szegény digitális lónak még megizzadnia sem kell ahhoz, hogy komoly összegeket kérjenek érte.

Messzire vezet, sőt, már szinte filozófiai kérdés, hogy minek mitől van értéke, az mindenesetre biztos, hogy húszmillió dollárnyi tőkét kapott a szóban forgó lovas startup. Nem is akráhonnan, olyan nagy nevű befektetőktől, mint például az Andreessen Horowitz vagy a TCG Capital Management, egyik társaságnak sem ez az első alkalom, hogy az NFT-kt piacára lépnek.

Itt látható egy szép példány, aki nagy rajongója a lovassportoknak, bizonyára tetszetősnek találja majd ezt az állatot is, függetlenül attól, hogy csupán virtuálisan létezik. Természetesen versenyeznek is a lovak, bárki nevezhet egy-egy versenyre a maga paripájával. Az alapítók szerint azért remek dolog a virtuális lóverseny, mert nem kötik a fizikai világ korlátai, a nap 24 órájában is lehet akár lovira menni, versenyeket látni. Robogjunk tovább.

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img