Amerikai olaj- és gázipari vállalat is a bányászok között

spot_img

Tetemes mennyiségű bányászgépet fognak szállítani a tengerentúlra a kínai kriptobányász ágazatból. Egy amerikai olaj- és gázipari vállalat ugyanis beleegyezett, hogy akár 1 millió bányász berendezést is átvenne és üzemeltetne Kanadában.

A nevadai székhelyű Black Rock Petroleum közölte, hogy megállapodást kötött az Optimum Mining Host-tal, amely a jelek szerint egy igen jelentős kínai kriptobányász tevékenységet folytató vállalat. A megállapodás értelmében az amerikai olajcég akár 1 millió darab bányászgépet venne át a kínaiaktól és Kanadába helyezné át őket.

A gépeket várhatóan három albertai földgázkitermelő telephelyre telepítik majd. A két vállalat 24 hónapos szerződést kötött, amely opcionálisan 12 hónappal meghosszabbítható.

A Black Rock Petroleum közölte, hogy az eredeti szerződéses kötelezettségvállalás 200 000 db bányászgép telepítésére irányul. A középtávú tervek alapján a fennmaradó 300 000 és 500 000 db gépet is üzembe fogják helyezni, amint erre a telephely befogadó kapacitása készen áll.

“A jelenlegi termelési szintek jók, mérnökeink megnézték a telephely eddigi termelési adatait és elemezték a közelmúltban végzett értékeléseket is. Biztosak vagyunk abban, hogy rendelkezünk a megfelelő szakértelemmel, technológiával és erőforrásokkal a termelés jelentős növelése érdekében” – mondta Nagy Zoltán, a Black Rock Petroleum vezérigazgatója a közleményben.

A vállalat úgy tűnik, hogy kriptovalutát fog bányászni a gázból előállított energiával. A kínai Canaan bányász berendezéseket gyártó cég viszont a zöld energiával való kriptobányászat lehetőségeit vizsgálja.

A Canaan a héten jelentette be, hogy ügyfeleivel együttműködve fenntartható energiát alkalmaznak az Avalon Miner bányászgépek működtetéséhez. A cég partnerségre lépett a cseh TERMS napenergiával foglalkozó vállalattal, – amely a kriptobányászat felé diverzifikálta üzleti tevékenységét – hogy segítsen a Canaan-nak javítani a zöld energiával működő farmok energiaoptimalizálását és villamosenergia teljesítményét.

A TERMS több napenergiával és biogázzal működő bányászfarmot üzemeltet, és a közlemény szerint a farmok áramfogyasztásának mintegy 80%-át fenntartható energiából fedezik.

“Kiterjedt kutatás és fejlesztés révén továbbra is folytatjuk a technológiai innovációba való befektetéseket, különösen az energiaoptimalizálás és a villamosenergia-teljesítmény területén” – mondta a közleményben Nangeng Zhang, a Canaan vezérigazgatója és elnöke.

A bányászgépek gyártása mellett a Canaan a múlt hónapban jelentette be, hogy saját kriptobányász üzletágat indított Kazahsztánban.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/forkast, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img