Az FTX visszavásárolta a Binance részesedését

spot_img

Kevesen tudják, de a Binance korai befektetője volt a konkurens FTX tőzsdének és tulajdoni részesedéssel is bírt a cégben. Ez a kapcsolat nemrég teljesen megszűnt köztük: Sam Bankman-Fried kivásárolta a Binance részét. Erről a Decrypt-nek adott interjúban mesélt a vezérigazgató.

“A jövőben nagyobb rugalmasságot adhat számunkra” – mondta Bankman-Fried a visszavásárlás okairól az interjúban.

Bankman-Fried elmondása szerint ő és “szakításról”: azért is ment könnyen, mert mindketten tudták, hogy ebbe az irányba tartanak a folyamatok és csak idő kérdése volt. Az idő pedig most eljött.

A Binance sem lehetett szomorú, hiszen az FTX tőzsdét egy évvel ezelőtt még csak 1,2 milliárd dollára becsülték, most pedig 18 milliárd dollár az összértéke. Összegekről nem esett szó az interjúban, Bankman csak annyit fűzött hozzá, hogy számukra is nyereséges volt a befektetés.

A beszélgetésen felmerült a Binance körüli szabályozói nyomás kérdése. Az FTX vezérigazgatója erről így gondolkodik:

“Nem vagyok benne a köztük és a szabályozók között folyó ügyekben, szóval én is csak találgatni tudok. De azt elmondhatom, hogy mi mindannyian annyira együttműködőek próbálunk lenni a szabályozókkal, amennyire csak tudunk. Amikor nem így teszel, amikor számukra nem tűnsz rugalmasnak és nem tűnsz együttműködőnek, akkor nagyobb eséllyel veszik elő a kalapácsot.”

A tulajdonrész visszaszerzésével Bankman-Fried lett a leggazdagabb kriptós személyiség. Most, hogy az FTX 58%-át tulajdonlja, a vagyonát 16,2 milliárd dollárra becsülik. CZ vagyona nagyjából 1,9 milliárd dollár lehez, de állítólag annak nagy részét kriptopénzekben tartja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img