Az Amazon még idén elfogadhatja a Bitcoint, mint fizetőeszköz

spot_img

“A Bitcoinnal kezdődik” – mondta egy névtelenül nyilatkozó bennfentes az Amazon szándékáról.

Egy névtelen forrás a City A.M. című londoni üzleti lapnak nyilatkozta, hogy az e-kereskedelmi óriás 2021 végére tervezi a Bitcoin (BTC) fizetések elfogadását, megalapozva ezzel a kriptotranzakciók szélesebb körű mainstream elfogadását.

“Ez egy teljes körű, jól megvitatott, jövőbeli mechanizmusnak a szerves része, ahogyan az Amazon működni fog” – mondta a forrás a City A.M.-nek a vasárnap megjelent jelentés szerint.

A névtelen forrás alapján, a Bitcoin az első lépés az Amazon kriptoambícióiban. A vállalat vezetői a jövőben más bevett kriptovaluták bevezetésével is számolnak. Az “utasítás a legfelsőbb szintről jön”, Jeff Bezosra utalva hozzátette:

“A projekt nagyjából készen áll arra, hogy elinduljon.”

A Bitcoin fizetések elfogadása mellett az Amazon állítólag saját kriptopénz létrehozását is vizsgálja 2022-re.

Az Amazon kriptopénzpiacra való belépéséről szóló spekulációk napok óta korbácsolják a kedélyeket, miután a múlt héten megjelent egy új “digitális valuta és a blokklánc vezető” álláshirdetés a vállalat állásajánlatai között. A munkaköri leírás szerint az új munkatárs az Amazon digitális valutastratégiájának kidolgozásában fog segíteni.

Vezetőt keres az Amazon a digitális valuta és a blokklánc csapat élére

Nem ez az első kriptos álláshirdetés az Amazonnál. Amint arról a Cointelegraph korábban már beszámolt, az e-kereskedelmi óriás idén februárban technikai vezetőt keresett az új “digitális és feltörekvő fizetések” platformjának fejlesztésére.

Szerintetek ez a pletyka okozhatta a ma hajnali 15%-os árfolyam ugrást? Ha Bitcont vagy más nagyobb altot vásárolnál az Binance és az FTX felületén megteheted.

/cointelegraph, cryptopys/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img