A Polygon belevág a Play to Earn világba – saját stúdióval

spot_img

A Polygon Studios névre keresztelt stúdió meghatározó szereplője szeretne lenni a blockchain gaming világának, kihasználva eddigi pozícióját az NFT-k és play to earn játékok világában. Ezzel a lépéssel a Polygon közelebb kerül ahhoz a víziójához, miszerint hidat szeretnének építeni a jelenlegi internet és a web 3.0 között.

Az újonnan létrehozott Polygon Studios elsődleges célja, hogy egyesítse a játékfejlesztőket, tartalomkészítőket, művészeket és befektetőket egy közös NFT ökoszisztéma ernyője alatt. Ezáltal hoznának létre egy olyan platformot, amit a jelenlegi márkák használhatnának arra, hogy felfedezzék a web 3.0 világát.

Eddigi teljesítménye alapján, a Polygon több mint 100,000 játékost szolgált ki saját blockchain hálózatán. Olyan nevek használják jelenleg a Polygon láncot mint a F1 Delta Time, Ember Sword, The Sandbox, Cometh, Aavegotchi és a 0xUniverse.

Play to earn gyorstalpaló

Az Axie Infinity vezetésével a play to earn játékok egyre inkább utat törnek a mainstreambe. Továbbá, egyes DeFi termékek és platformok is sikerrel vezettek be játékosított elemeket, annak érdekében, hogy visszatérjenek a felhasználók illetve hamarabb átlássák a blockchain nyújtotta lehetőségeket. Ezekre a legjobb példa az Aavegotchi, Cometh, CryptoBlades és a My Defi Pet. Nem csoda, hogy a Polygon igyekszik előkészíteni a terepet a play to earn játékoknak, hiszen már most is úgy hivatkoznak a koncepcióra, mint a blockchain következő nagy trendje.

Polygon mindenhol

6 hónappal ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy a Polygon ekkora növekedésen fog keresztül menni idén. Több forrás szerint is (többek között a DappRadar) az aktív Polygon tárcák száma túlnőtte az aktív Ethereum tárcák számát. Június végén már 73,000 napi aktív tárcát tudott magáénak a Polygon, ami egy 13,000%-os emelkedés a tavalyi, ugyanekkor vizsgált időszakhoz képest.

A Polygon láncon a legtöbb aktivitás a DeFi-nak tulajdonítják. A kereskedők több mint 4 milliárd dollárt tartanak a Polygon ökoszisztémájában, TVL (Total Value Locked) alapján. Habár ez a szám jelenleg a pénzügyi termékeket jelenti, ide kapcsolódnak már a blockchain alapú játékok is, amik egyre relevánsabbak lesznek ahogy növekszik ez az iparág.

A Play to earn játékok blockchain alapon építik ki saját, belső gazdaságukat a játék köré, gyakran saját tokent is kibocsátva. Ezeket a játékosok úgy tudják gyűjteni és generálni, hogy játszanak a játékkal, majd ezekkel crypto tőzsdén kereskednek is, mint például a QuickSwap vagy a ComethSwap. Pontosan azért mivel a játékok belső gazdasága egy egészséges piaci, kereslet-kínálat alapon működik, a bevételeik direkt hatással vannak a Polygon DeFi számaira is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img