A Wall Street Farkasa: kellenek a szabályok, így nőhet a piac

spot_img

Az egykori bróker, akiről a Wall Street Farkasa film főszereplőjét mintázták, Jordan Belfort a kriptopénzekről beszélt a Coindesk-nek. Mondanivalójának lényege: a szektor minél teljeskörűbb szabályozása csak jót tenne a piacnak, ezzel együtt a Bitcoin- és Ethereum árfolyamának.

Belfort szerint az az elképzelés, hogy a szabályozások nem tesznek jót, hamis. Szerinte az első és legfontosabb dolog, amit a szabályozásokkal nyerhetünk, hogy sokkal nagyobb lesz a piac mérete. A szabályozás emellett kiszűrné a csalókat és a pump and dump sémákat. Így tudna csak igazán fejlődni a Bitcoin.

„Mindenki azt mondta, >> Jaj, jönnek a szabályozók!<< Szerintem így a jó… Minél hamarabb megjelenik egy teljes szabályozás a piacon, annál jobb lesz a bitcoinnak, a stabilcoinoknak és minden másnak is.”

Belfort kritizálta azokat is, akik irreális árfolyam jóslatokkal állnak elő. Szerinte a BTC-nek minden esélye megvan, hogy digitális arannyá váljon, de idén még 45- és 70 ezer dollár között mozog majd. Az ethert pedig idén 3700 és 4500 dollár között fogják kereskedni.

A Tether is szóba került az interjúban: Belfort véleménye szerint az egész egy átverés és csodálkozik, hogy még nem történt komolyabb jogi eljárás ellenük (az Egyesült Államokban csak a múlt héten kezdték vizsgálni a Tethert potenciális bankcsalás kapcsán – a szerk.)

Jordan Belfort egy ideje már kripto-bikának számít, saját bevallása szerint is hosszú távon bizakodó a kriptopénzekkel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img