Kriptopénzügyek – 5.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

NEXO

Új megjelenéssel és új funkciókkal jelentkezett a Nexo mobil applikációja, amely App 2.0-ra hallgat. Az új app-ot androidra és almás termékekre is letölthetjük, a régit frissíthetjük.

Celsius

A Celsius megerősítette a hírt, miszerint 54 millió dolláros befektetést hajtott végre a szén-dioxid semleges Bitcoin Mining Leader Core Scientific-be. Ezzel a lépéssel a Celsiust immár a Bitcoin bányászat egyik legnagyobb amerikai befektetőjeként pozícionálják.

MyEtherWallet

Korábbi Kriptopénzügyek összefoglalónkban már jeleztük, hogy most már a MyEtherWallet is támogatja a BSC láncot. Az alábbi rövid videó bemutatja a hálózatok közötti váltást.

Inlock

A közelmúltban számos olyan új funkciót vezetett be az Inlock, amely segít megőrizni az ügyfelek adat- és fiókbiztonságát. Ezeknek az új fiókbiztonsági funkcióknak a lényege, hogy ne veszítsük el az irányítást Inlock fiókunk felett.

BlockFi

Több mint egy hete adtunk hírt róla, hogy eljárás indulhat a BlockFi ellen. A híreket maga a BlockFi igazgatója erősítette meg, aki szerint egy levelet kaptak New Jersey ügyészi hivatalától, amiben az állt, hogy 2021. július 22-től kezdve nem fogadhatnak új ügyfeleket az állam területéről. Zac Prince igazgató egy tegnap kiküldött e-mail levelében tájékoztatta a BlockFi felhasználóit, – egyben megnyugtatva is – a jelenlegi helyzetről.

Megszólalt a BlockFi igazgatója az ellenük irányuló eljárás ügyében

 

Vires.finance

Elindult a Vires.finance likviditási protokoll 2021. július 21-én a WAVES láncán. Azok a korai befektetők, akik likviditást biztosítanak, október végén VIRES tokenben részesülhetnek, ugyanúgy ahogy a SWOP.fi esetében is történt tavasszal. Részletek itt érhetőek el.

Pénzügyi tippek, trükkök

Cointhunter kereskedőnk kereskedési kisokosát (kereskedések során használatos rövidítések pár soros magyarázatát) kitűzve is megtaláljátok discord szerverünk “vip-tananyag” szobájában.

Piaci zanza

40 000 dolláros bitcoin büntette a shortolókat. A két hónapja 30 000 dollár környékén tanyázó bitcoin mostanra már sokak hitét megingatta. Az idő előrehaladtával egyre másra kezdtek szaporodni a további zuhanást és a 20 000 dolláros, vagy akár ez alatti értékeket vizionáló jóslatok, a medvéket azonban hétfő hajnalban kellemetlen meglepetés érte.

Újabb vizsgálat a Tether ellen. A Bloomberg beszámolója szerint csalás ellenes vizsgálat folyik a Tether vezetői ellen.

Újabb vizsgálat a Tether ellen

 

Az Amazon még idén elfogadhatja a Bitcoint, mint fizetőeszköz. Egy névtelen forrás a City A.M. című londoni üzleti lapnak nyilatkozta, hogy az e-kereskedelmi óriás 2021 végére tervezi a Bitcoin (BTC) fizetések elfogadását, megalapozva ezzel a kriptotranzakciók szélesebb körű mainstream elfogadását. Majd a hír, amire ilyen jól reagált a piac kiderült, hogy kamu, nincs semmilyen valóságalapja. Azonban egy elemző a FOX csatornának arról beszélt, hogy a korlátlan pénznyomtatás, és nem az Amazon hír állhat a felívelés hátterében.

A Binance a héten kiadott tájékoztatása szerint az eddigi napi 2 BTC-ről, 0.06 BTC-re (mai árfolyamon számolva ~2400 dollárra) csökken az alapszintű azonosítással rendelkező felhasználók napi kiutalási limitje. További hír a vezető tőzsde felől, hogy több régióban is korlátozni fogja a hozzáférést határidős kereskedési felületéhez. Az első érintettek a Németország, Olaszország és Hollandia területén élők lesznek, akik a mai naptól kezdve már nem nyithatnak maguknak Binance Futures számlát.

Az FTX tőzsde felhasználói a jövőben kizárólag csak ügyfélazonosított számlákkal vehetik igénybe az oldal kereskedési felületét, valamint a be- és kiutalásra is csak a személyes adataik megadása után lesz lehetőségük. A nem azonosított fiókok egyetlen funkciója az oldalon való böngészés lehetősége marad.

Hamarosan jöhet a PayPal kripto szuperappja. Ahogy arról 2020 utolsó hónapjaiban mi is beszámoltunk, az amerikai, és a globális piac egyik legfontosabb fizetési szolgáltatója, a PayPal bevezette a kriptopénz vásárlás lehetőségét, ezzel nagyot lendítve a piacon. Akkor nagy szó volt az, hogy már vehetünk bitcoint, litecoint és bitcoint casht a népszerű app segítségével, kevesebb, mint egy év alatt viszont már akkorát fejlődött a piac, hogy mára talán már nem is szólna akkorát ez a hír. Most azonban jöhet egy “kripto-szuperapp” a PayPal-től, meglátjuk milyen hatása lehet.

Hamarosan jöhet a PayPal kripto szuperappja

 

A kriptovaluták szabályozásáról is rendelkezhet az USA új gazdaságélénkítő csomagja. Az Egyesült Államok kongresszusa egy tegnapi előszavazáson már elfogadta azt a 14 pontból álló, 1200 milliárd dollárról rendelkező gazdaságélénkítő csomagnak a tervezetét, amelynek egyik fejezete a kriptovalutákkal foglalkozik.

Trendelő Keny-vel

A nyár végével, 2021. augusztus 11-én egy új online előadás-sorozat indul a YouTube csatornánkon, Trendelő néven. Ez az új rovat azoknak nyújt segítséget, akik a kereskedésben kihívásokkal szembesültek és a tudásukat gyarapítanák. A Trendelő egy online előadássorozat, ahol tapasztalt kereskedők dolgoznak fel egy-egy témát vagy témakört és a saját tapasztalásaikkal együtt osztják meg velünk, veletek.

Az első előadónk egy Kanadában élő magyar közgazdász, független daytrader, okleveles tréner, az Elliott és a többiek blog szerzője, az Építőelemek-Kerülj előnybe Eliottal könyv szerzője, az RSI Momentum-Kontextus-Szignál módszer megalkotója, Cimballi lesz. A vele készült interjút olvashatjátok el az alábbi linkre kattintva:

Új rovatot indítunk a YouTube csatornán Trendelő címmel!

 

Esemény ajánló

Bemutatjuk a világ első Satoshi Nakamoto szobrát 2021. szeptember 16-án! A rendezvényhez mindenki ingyenesen csatlakozhat. A szobor avatás helyszíne: Graphisoft Park, 1031 Budapest, Záhony u. 7.

 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img