spot_img

Az FTX 2021-es éve számokban

spot_img

Egy érdekes adatokkal megtűzdelt bejegyzés jelent meg az FTX közösségi oldalán, ami a tőzsde idei növekedésének főbb mérföldköveit mutatja be.

  • Az FTX forgalma az első félév során elérte az 1875 milliárd dollárt, ami közel 11 milliárd dolláros napi átlagnak felel meg. A legőrültebb napon ennek is a többszöröse, 53 milliárd dollár értékű kriptovaluta cserélt gazdát az oldalon.
  • Az FTX elsősorban a 147 határidős piacából él, ezek generálják bevételeinek jó részét, de emellett 47 tokenizált részvény párral, és 300 darab azonnali (spot) kripto kereskedési piaccal is rendelkezik.

A második helyért nagy a tülekedés, de a piacvezető Binance-et egyenlőre még senkinek sem sikerült megszorongatnia.

  • Az FTX-re 2021. első félévében egymillió új felhasználó regisztrált, de a legalább egyszer belépő, régi felhasználóik száma is elérte a tízmilliót.
  • A tőzsde piaci összértéke 2020 elején még csak 1 milliárd dollár volt, ami mostanra 18 milliárdra növekedett. A további növekedésükben bízva néhány héttel ezelőtt egy 900 millió dolláros befektetés is érkezett a tőzsdéhez, amit olyan neves üzletemberek dobtak össze, mint például Soros György, vagy a kriptósok körében bitcoin vásárlásáról híressé vált Paul Tudor Jones. Érdekesség, hogy néhány nappal a tőkeinjekciót követően a tőzsde kivásárolta a Binance eredetileg FTX-ben meglévő tulajdoni részesedését. Pletykák szerint ez a többi befektető kérése volt, akik kockázatot láttak CZ közelségében.

Paul Tudor Jones: megvan az első nagynevű befektető, aki bitcoinba fektette ügyfelei pénzét

  • 18 milliárd dolláros értékelése ellenére, az FTX-et egy mindössze 110 főből álló csapat vezeti, akik közül 38-at idén vettek fel magukhoz. Az oldal kiemelet figyelmet fordít az ügyfélszolgálatra.
  • Miközben a tőzsde maga egy üzleti vállalkozás, vezetője a társadalmi szerepvállalást is fontosnak tartja. Az FTX az általa levont jutalékok 1%-át jótékony célra ajánlja fel, beépített adományozó felületén pedig ezen felül már további 10 millió dollár értékű extra támogatás is összejött. Ezzel kapcsolatban szintén egy érdekesség, hogy míg több más váltón azon versengenek a kereskedők, hogy ki kerül előbbre a nyereségességet számláló ranglistákon, addig az FTX-en az adományozó kalapba dobott pénzzel lehet kivívni a többiek megbecsülését.

75 millió forintnak megfelelő adománnyal még elcsíphető a 10. helyezés

Az FTX a fentiek mellett a környezetvédelmet is fontosnak tartja, ezért még az év végéig karbonsemlegessé szeretne válni. Ezzel kapcsolatos törekvésükre a tőzsde főoldalán látható ajánlóban is felhívják a figyelmet.

További hírek és érdekességek a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

@spot_img
spot_img