Mától államilag elfogadott fizetőeszköz a bitcoin, szimbolikus gesztussal ünnepel a nemzetközi közösség

spot_img

Magyar idő szerint ma reggel 8 órától a Bitcoin lesz a világ első államilag elfogadott kriptovalutája. Hivatalos fizetőeszközzé tételéről 3 hónappal ezelőtt született döntés El Salvadorban.

A bevezetést nem mindenki nézi jó szemmel. Az elmúlt napokban több helyi szervezet is tüntetett a BTC érkezése ellen, amit szerintük nem megfelelően készített elő az ország vezetése. Az állam ennek ellenére szeretné, ha az emberek legalább kipróbálnák a kriptovalutát, ezért a 6.5 milliós ország minden lakosának egy egyszeri és szabadon felhasználható, 30 dollár értékű bitcoin kifizetést biztosítottak.

A nehézségek ellenére, a Bitcoin életében történelminek számító mérföldkő elérését a nemzetközi kriptós közösség egy szimbolikus gesztussal tervezi megünnepleni.

A mozgalomhoz bárki csatlakozhat, akinek az anyagi lehetőségei lehetővé teszik, hogy a mai nap folyamán egy jelképes, 30 dolláros (~ 10 000 forintos) bitcoin vásárlással fejezze ki az elkötelezettségét a kriptovaluták jövője iránt. Ha van néhány perced belépni a kedvenc Bitcoin váltód oldalára, vagy van elfekvőben némi erre fordítható stabil- vagy altcoinod, akkor ezekből egy keveset BTC-re váltva ma te is részesese lehetsz a (Bitcoin) történelemnek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Ismét egy ingyenesen letölthető könyv a Bitcoinról: 50 év múlva a BTC lesz a nemzetközi gazdaság alapja?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img