Bitcoinal fizet a Revolut a WeWork-nek, hogy megkerülje a nemzetközi utalási költségeket

spot_img

Az Európán kívül eső legnagyobb irodahelység bérleti díját fizette ki bitcoinban a Revolut a WeWork-nek. A dallasi közösségi irodatérben a Revolut 300 alkalmazottja dolgozik.

De miért használt bitcoint egy 33 milliárd dollárra értékelt vállalat egy egyszerű utaláshoz? Ennek két oka is lehet: a Revolut maga mellé szeretné állítani az egyre növekvő kriptopénz közösséget, valamint a nemzetközi utalási költségekért sem szívesen fizet feleslegesen.

Minderre a Revolut sajtóirodájának nyilatkozátóból következtetünk.

“Komolyan hiszünk abba, hogy a kriptónak lesz felhasználási módja a fizetés jövőjében. Most az az előnye, hogy közel egy pillanat alatt és drága közvetítők nélkül tudunk nemzetközi utalásokat végezni.”

A Revolut a WeWork-nek egy előre egyeztetett bitcoin összeget küldött, amit a bérleti díjak dollár értékéből számoltak át aktuális árfolyamon.

A Revolutnak 15 millió felhasználója van – nagyrészt Európában, de jelenleg a kriptopénzek nem költhetőek el az alkalmazásban. A cég sajtósa a mostani nyilatkozatában finoman utalt rá, hogy dolgoznak bizonyos kriptós fizetési megoldásokon is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img