Ex-nyomozó csatlakozott a Binance-hez

spot_img

Egy korábbi nyomozó, aki a digitális média törvényszéki elemzésére is specializálódott, csatlakozott a Binance-hez, mint ellenőrzési és vizsgálati igazgató.

Egy szeptember 10-én közzétett sajtóközleményben a Binance üdvözölte Aron Akbiyikian-t az audit és nyomozás csapatában, aki a Binance felhasználók és a kriptoipar biztonságáért fog felelni.

A kriptotőzsde közölte, hogy Akbiyikian azon fog dolgozni, hogy azonosítsa a “rossz” szereplőket, akik megpróbálják kihasználni a Binance platformját és felhasználóit.

Mielőtt csatlakozott volna a világ legnagyobb kereskedési volumenű kriptopénz tőzsdéjéhez, Akbiyikian a Chainalysis blokklánc adatplatformnál dolgozott, mint nyomozás vezetőként. Emellett nyomozó volt a kaliforniai Mariposa megyében, ahol pénzügyi bűncselekményekkel kapcsolatos nyomozásokra, digitális törvényszéki vizsgálatokra és kiberbűnözésre összpontosított.

Akbiyikian 2021 márciusa és augusztusa között a TRM Labs, egy blokklánc intelligencia megoldásokat kínáló szolgáltató telepítési stratégájaként is megfordult, amely lehetővé teszi a szervezetek számára a csalások és pénzügyi bűncselekmények felderítését.

A Binance új ellenőrzési igazgatója több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a törvényszéki elemzés és a bűnügyi nyomozás területén. Számos nagy horderejű ügyben vett részt, többek között a “Welcome To Video” ügyében, amely egy olyan oldal volt a darkneten, ahol a felhasználók gyermekeket kizsákmányoló videókat osztottak meg és Bitcoinban (BTC) fizettek a tiltott anyagokhoz való hozzáférésért.

“Bármikor, amikor azon dolgozunk, hogy eltávolítsuk a világ legrosszabb elemeit a kriptoökoszisztémából, az egész tér biztonságát segítjük.” – mondta Akbiyikian. “Ugyanakkor napjainkra már a kriptofelhasználók nagyobb biztonságban érezhetik magukat, köszönhetően a sok elkötelezett ember erőfeszítésének, akik megpróbálják biztonságosabbá tenni a kriptoteret és a világot.”

Akbiyikian elmondta, hogy visszavonult a bűnüldözéstől, miután súlyos sérüléseket szenvedett egy helikopteres esemény során. Hangsúlyozta, hogy még mindig szerencsésnek tartja magát, mert a kriptovilághoz való csatlakozása után is folytathatja a világ jobbá tételét.

Ha Bitcoin vagy nagyobb alt vásárlását tervezed, a Binance oldalán biztonságosan megteheted.

/finbold, binance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img