A bitcoin bányász cégek ​​részvényei eddig felülmúlták a BTC árfolyamát 2021-ben

spot_img

Lehet, hogy a bitcoin felülmúlta a hagyományos pénzügyi piacokat a befektetési hozamok tekintetében, de a kriptopénz lemaradt a bitcoinhoz kapcsolódó vállalatok részvényeinek hozamai mögött.

A BTC árfolyama körülbelül 290%-kal emelkedett egy év alatt, amely során 10 695 dollárról valamivel 42.000 dollár fölé szökött (a cikk írásakor). Ehhez képest a Marathon Digital Holdings (MARA), az egyik legnagyobb észak-amerikai kriptobányász vállalat részvényei ugyanebben az időszakban 1641%-kal emelkedtek.

A MARA részvény heti árfolyam (forrás: TradingView.com)

Több kriptobányász cég is túlszárnyalta a spot BTC árfolyamot hozam tekintetébe. A kanadai székhelyű Bitfarms (BITF) például 1736%-kal, míg a Hut 8 Mining (HUT) és a Riot Blockchain (RIOT) 1010%-ot és 913%-ot emelkedett egy év alatt.

A spot bitcoin teljesítménye a kripto-központú részvényekkel szemben egy év alatt (forrás: Ecoinometrics)

A bányászati részvények is kézenfekvő megoldást nyújthatnak azoknak a nagyobb intézményeknek, amelyek közvetett kitettséget szeretnének maguknak biztosítani a bitcoin piacokon a GBTC mellett.

Idén júliusban például az Ark Invest több mint 450 000 GBTC részvényt vásárolt mintegy 1,4 millió dollár értékben. A bányászati részvények teljesítményével összhangban ezek a befektetések is azt mutatják, hogy nőtt az intézményi étvágy a kriptofókuszú, de mégis a hagyományos befektetési termékek iránt.

Nagyon úgy tűnik, hogy a befektetők mindaddig folytatják a kriptobányász részvényekbe történő tőkebevonást, amíg nem látnak életképes alternatívát, például tőzsdén kereskedett alapot az Egyesült Államokban.

A bányászati részvények iránti kereslet is növekedni fog, mivel a cégek többsége két fontos perspektívára összpontosít: a skálázhatóságra és a hodlingra.

A Marathon például arról számolt be nem auditált augusztusi jelentésében, hogy 2021-ben 21 584 bitcoin bányász ASIC gépet kapott a Bitmaintől, hozzátéve, hogy további 5916 darab fog érkezni, amelyek jelenleg szállítás alatt állnak. Ennek eredményeként a vállalat arra számít, hogy a jövő év közepéig legalább 133 000 bitcoin bányászgépet fog üzemeltetni.

Eközben a Marathon bejelentette, hogy jelenleg 6695 BTC-vel rendelkezik, beleértve a 2021 januárjában vásárolt 4812,66 BTC-t is. A Marathon jelenlegi bitcoin állományának valós piaci értéke jelenleg 333,4 millió dollár körül mozog, ami megfelelő tőkét biztosít a cégnek ahhoz, hogy a jövőben növelni tudja a termelését.

Hasonlóképpen, a Riot Blockchain augusztusi jelentése szerint bitcoin bányászati kapacitása 451%-kal nőtt éves szinten, amihez hozzájárult a 22 050 bányászból álló farmja, amelynek hashrate kapacitása 2,2 exahash per másodperc (EH/s). A cég 2021 augusztusában 441 BTC-t bányászott.

A Riot megjegyezte, hogy szeptember elejére 25 650 Bitmain gépet helyezett üzembe, és mellette jelenleg egy új bányászati létesítményt épít Texasban.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img