A Bank of England a kriptovaluta szabályozás megerősítésére törekszik

spot_img

Még idén júniusban írtunk arról, hogy a Bank of England kormányzója, Andrew Bailey “veszélyesnek” nevezte a kriptovalutákat. A kriptókkal kapcsolatos cinikus álláspontja 2020 márciusáig nyúlik vissza. Akkor azt tanácsolta, hogy aki bitcoint tart, “készüljön fel arra, hogy elveszíti az összes pénzét”.

Ezzel ellentétben John Culifferthe, a Bank of England helyettes kormányzója bejelentette, hogy bár a kriptovaluták egyre nagyobb támogatást élveznek az Egyesült Királyság pénzügyi rendszerében, nem jelentenek jelentős fenyegetést.

Ugyanakkor azt is javasolta, hogy fokozott szabályozást kellene érvényesíteni, mivel a digitális valuták folyamatosan terjednek.

A bank egy közleményében leszögezte, hogy a kriptopénzek szabályozására helyi és nemzetközi szinten is szükség van.

A szabályozók gyakran adnak ki figyelmeztetéseket a kriptopénzekkel kapcsolatban. Különösen Kína tiltott be minden digitális tranzakciót és illegálisnak nyilvánítva azokat.

Ugyanakkor a Binance-t augusztusban tiltották ki az Egyesült Királyságból. A Binance azon számos tőzsdék közé tartozott, amelyek nem regisztráltak a pénzügyi felügyeletnél, mivel nem tudtak megfelelni a pénzmosás elleni követelményeknek.

Ha kriptovalutát szeretnél vásárolni, akkor az FTX oldalán biztonságosan megteheted. További hasznos információkat, piaci elemzéseket és kereskedési tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találsz!

/newsbtc, marketsinsider/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img