Erős ellenállás előtt a hetes grafikon

spot_img

Jelenleg 58 000 dolláron kereskedik a bitcoint, miközben az éjszaka 58400-at, majd reggel az 57000-et is érintette.

A népszerű trader, Rekt Capital arra figyelmeztet, hogy hosszabb idősíkon a BTC még mindig egy erős, hetes ellenállás alatt tartózkodik (narancssárga doboz). Az ellenállás az év eleji bullrun-kor jelent meg és annak a végét jelezte. Minden hetes gyertya, ami nem tudott 60 000 dollár felett zárni, az a BTC korrekcióját hozta maga után.

A bikáknak tehát vasárnapig van idejük, hogy feltolják a zárás árfolyamát. Ez már csak azért is jó lehetőség, mert hétfőre várható a SEC döntése a kriptós határidős ETF-ről.

Pozitív viszont, hogy ugyanezen az időtávon az árfolyam egy impulzussal már kitört a bikás zászlóból és Rekt Capital szerint sikeresen visszatesztelte annak tetejét.

Eközben a piacon nagyon bikás a hangulat. A Fear and Greed index mindössze három hónap alatt 15-ről – vagyis az extrém félelemtől, 70-re emelkedett. A múlthéten  már érintette a 75-öt, ami definíció szerint is extrém kapzsiság. Amikor utoljára álltunk ezen a szinten, szeptemberben, egy nagyobb eladási hullám jelent meg a piacon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img