NFT edukációs programot indít a VISA

spot_img

A Visa új programja segít az alkotóknak és a kisvállalkozásoknak megismerni az NFT-ket és a kriptót, Micah Johnson művész segítségével.

A Visa nagy feltűnést keltett az NFT térben augusztusban, amikor a vállalat CryptoPunks NFT avatárt vásárolt körülbelül 150 000 dollár értékű ETH-ért – és a Punks iránti piaci kereslet ezután nemsokára meg is ugrott. A pénzügyi szolgáltató óriás most egy újabb kezdeményezésnek köszönhetően szeretné még jobban felhívni a figyelmet az NFT-kre az alkotók és azok közönsége számára.

A mai napon a Visa NFT-központú programot indított együttműködésben Micah Johnsonnal, a kripto művésszel, az Aku nevű NFT karakter megalkotójával. A Visa és a Johnson közös célja, hogy segítsen az alkotóknak és a kisvállalkozások tulajdonosainak jobban megérteni az NFT-k működését, arra fókuszálva, hogy hogyan tudják használni a blokklánc adta lehetőségeket és a kriptovalutákat digitális termékek létrehozásához és értékesítéséhez.

A Visa invitál mindenkit, aki részt kívánnak venni a kezdeményezésben, hogy jelentkezzen és az első “osztály” közülük kerül majd kiválasztásra. A cég szponzorálja a csoportot és konzultációs lehetőségeket is biztosít, valamint „törekszik az értékes kapcsolatok elősegítésére” a résztvevő alkotók és a Visa fizetési partnerei között.

„Úgy gondoljuk, hogy a digitális reneszánsz kezdetén vagyunk a művészet és a tartalom alkotás terén – a művészek, zenészek, írók, fotósok és kurátorok virágzó ökoszisztémájában, amelyek közösségeket építenek a kultúra és a kereskedelem kereszteződésében” – írta Twitteren Cuy Sheffield , a Visa alelnöke és titkosítási vezetője.

“A kripto -ökoszisztémában megjelenő új technológiák, mint például az NFT -k, képesek csökkenteni a digitális alkotók világpiacra lépésének korlátait, segítik saját vállalkozásaik építését” – mondta.

Aku, NFT az űrben

Micah Johnson az év elején mutatta be Aku karakterét az NFT grafikák sorozatában, amelyek egy fiatal fekete fiú fantasztikus kalandjait ábrázolják, aki álmodik az űr felfedezéséről. Akut áprilisban választották be lehetséges film- és tévéadaptációkhoz, az Anonymous Content és a Permanent Content partnerségén keresztül, így ez volt az első kripto-natív karakter, amelyet más szórakoztató formátumokban való használatra engedélyeztek. Augusztusban az Aku NFT grafikáját elküldték a Nemzetközi Űrállomás szerverére, ahol a Föld körül kering, mielőtt hazaszállítják a mintelési folyamatra és az esetleges aukcióra – tehát a karakter álma is beteljesült.

„Amikor 2018 -ban visszavonultam a baseballtól, megrémültem. Nem volt hova eladnom a munkámat és alkotásaimat, valamint nem volt munkatapasztalatom ” – írta Johnson. „Az NFT közösség nyitott karokkal várt és megmutatta, hogy mi lehetséges, itt alakult ki a vonzalmam a piac iránt. A Visa partnerségen keresztül az a szándékom, hogy ugyanazt a szeretetet és útmutatást átadjam az alkotók következő hullámának, és kvázi egy gyertya legyek, amely meggyújt egy másik gyertyát.”

A Visa CryptoPunks vásárlása feldobta a piacot

Úgy tűnt, hogy a Visa augusztus 23-i CryptoPunk vásárlása felforgatja az amúgy is forró NFT piacot, és minden idők eddigi rekordját állította fel az egynapos CryptoPunks kereskedési volumenben, miközben felemelte a népszerű NFT kollekció minimális árát.

Már Visa vásárlási bejelentése előtt néhány Ethereum-alapú CryptoPunks 170 000 dollár alatti ETH-ért kelt el. Ma egy darab CryptoPunks kb. 370 000 dollárról indul.

A pénzügyi óriás így csatlakozott azoknak a márkáknak a növekvő listájához, amelyek így vagy úgy beléptek az NFT térbe, például a Budweiser, a Taco Bell, a Pizza Hut, az Arizona Iced Tea és a Charmin.

Tágabb, NFT piaci szempontból a Visa meghatározó szereplő lett. Pozíciójával szeretné erősíteni a platform-agnosztikus megoldásokat, amiben potenciálisan több lehetőséget látnak, továbbá kapcsolatokat építenek a fizetés feldolgozó platformokkal, valamint kiépítenének egy hálózatot, amely megkönnyíti a stabilcoin és a digitális valutákkal való fizetést.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img