Rövid időre a svájci frankot is megelőzte a bitcoin

spot_img

Új csúcsárához érkezett tegnap a bitcoin, az áprilisi 64 800 dolláros szintet határozottan sikerült túlszárnyalni, még 67 000 közelében is jártunk. Gyakran emlegetett fogalom a kriptopénzek piacán az úgynevezett “flippening”, vagyis az előzés, a jelenség, amikor tőkeértékben, vagy más mutatóban az egyik eszköz megelőzi a másikat.

A legnevesebb flippening, amire sokan régóta várnak az Ethereum első helyre kerülése tőkeértékben, ha ez megtörténik, akkor második helyre szorul a világelső kriptopénz-rendszer, a Bitcoin. Most azonban a Bitcoin előzőtt, méghozzá a svájci frankot utasította maga mögé, igaz, rövid időre csupán.

Amikor szerdán megközelítettük a 67 000 dolláros értéket, akkor a bitcoin tőkeértéke 1263 milliárd dollárnál járt, a svájci frank forgalomban lévő készlete pedig 1260 milliárd dollár. A bitcoin előnye ebben a nagyságrendben nem volt különösebben jelentős, mégis beszédes, hogy ez megtörténhetett.

Nem ez az első alkalom, hogy a bitcoin megelőz egy nagy múltú fiat pénzt, februárban, amikor a Tesla vásárlás- és elfogadás híre repítette csúcsra az árfolyamot, az orosz rubelt utasította maga mögé Satoshi alkotása. A következő “célpont”, a brazil reál lehet, ha ilyen ütemben folytatódik a bitcoin emelkedése, akkor hamarosan ez a fiat pénz is eleshet.

Márpedig a további emelkedés szinte borítékolható, hiszen ha biztosat nem is tudunk, az kétségtelen, hogy a korábbi évek tanúsága szerint egy új csúcs elérését követően nagyon hamar duplázott a bitcoin árfolyama, erről moonbaby kollégánk írt bővebben itt:

Új rekordot ért el a bitcoin árfolyama, novemberben akár 100 000 dollár fölé is emelkedhet

Ha most szeretnél bitcoin vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img