Egyetlen ETF sem ért még el milliárdos volument ilyen gyorsan: szárnyal a Bitcoin ETF

spot_img

A ProShares Bitcoin ETF átlépte az 1 milliárd dolláros volument mindössze két nappal a listázása után – írja a Bloomberg.

Ilyen gyorsan még egyetlen ETF sem érte el ezt a szintet a tőzsdén. A legjobb debütálást a BlackRock idén áprilisban piacra dobott ETF-e produkálta, ami a szénalapú gazdaságról a zöld gazdaságra átmenő cégeket tömörítette. Ők két nap alatt 1,25 milliárd dolláros volument produkáltak, de az 1 milliárdos képzeletbeli határt a Bitcoin ETF-nek gyorsabban letudta.

A bitcoint gyakran hasonlítják az aranyhoz és annak digitális verziójaként emlegetik. A Bitcoin most az arany ellen is győzni tudott: a legelső ETF, ami az arany árfolyamát követtea az SPDR Gold Trust ETF (GLD) volt az USA-ban, még 2004-ben. Az három nap alatt érte el az 1 milliárdos kezelt vagyon összeget. Ez az arany ETF 18 évig tartotta a rekordot, egészen tegnapig, amikor a Bitcoin ETF ezt beérte

Az amerikai piacra hamarosan még több Bitcoin alapú ETF érkezik. A Valkyrie Bitcoin Strategy alapja október 22-re tűzte ki az indulását a Nasdaq-on. Hamarosan a VanEck régóta várt ETF-e  is piacra léphet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img